Τι λέει ο Πέτρος Καραγιάννης για χαλαρώσεις σε γυμναστήρια και φροντιστήρια

«Βλέπω μια σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων και μια σταδιακή πτώση στην θετικότητα στην Λεμεσό, πράγμα που νομίζω μας λέει “πηγαίνουμε καλά” τόνισε το το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής,  Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας και Μικροβιολογίας, Πέτρος Καραγιάννης.

Μιλώντας στον Αλφα Κύπρου, το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής ανέφερε ότι υπάρχει σταδιακή πρώτη στην θετικότητα, επεσήμανε επίσης ότι συμπεριφορές όπως αυτές που παρατηρήθηκαν το Σαββατοκύριακο με χορούς και συνωστισμούς χωρίς μάσκες, μπορούν να μας γυρίσουν πίσω.

Ερωτηθείς κατά πόσο η επιδημιολογική κατάσταση επιτρέπει περαιτέρω χαλαρώσεις, ο κ. Καραγιάννης απάντησε ότι ακόμα δεν υπάρχει εικόνα του τί θέλουν να ακούσουν Πρόεδρος Αναστασιάδης και Υπουργοί, με τον ίδιο να θεωρεί ότι μπορούν να γίνουν κάποια βήματα αποκλιμάκωσης.

«Οι χώροι των γυμναστηρίων π.χ. θα μπορούσε να αυξηθεί ο αριθμός λίγο περισσότερο εκεί πέρα, τα φροντιστήρια το ίδιο και από εκεί και πέρα για τους εσωτερικούς χώρους των χώρων εστίασης θα πρέπει να δώσουμε ακόμη λίγο χρόνο.» σχόλιασε ο κ.Καραγιάννης.

Αναφορικά με την επιστροφή μαθητών Γυμνασίου στα σχολεία, ο Δρ. Καραγιάννης εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ληφθούν οι σωστές αποφάσεις με βάση την παρούσα επιδημιολογική εικόνα.

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.