Τη Μεγάλη Δευτέρα συνάντηση των επιστημόνων με τον υπουργό Υγείας

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Δεν απέκλεισε νέες χαλαρώσεις ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα

 

Ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε σημαντικά και «τις τελευταίες δύο μέρες είχαμε σημαντική μείωση και στις νοσηλείες», είπε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, σε χθεσινές του δηλώσεις.

Ο υπουργός που βρέθηκε στην πλατεία Ελευθερίας, όπου παρέστη εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας στην έναρξη της 47ης Πορείας Χριστοδούλας, ρωτήθηκε σχετικά με τη συνεδρίαση τη Μεγάλη Δευτέρα που θα έχει με τους επιστήμονες και κατά πόσον αναμένονται επιπλέον χαλαρώσεις ενόψει και του Πάσχα, για να πει ότι «αναμένω να ακούσω τους επιστήμονες». «Αν εισηγηθούν επιπρόσθετες χαλαρώσεις, τότε θα τεθούν ενώπιον του Υπουργικού την Τετάρτη», σημείωσε. Αναφορικά με πληροφορίες ότι από 1η Μαΐου ενδέχεται να καταργηθούν και οι τελευταίοι περιορισμοί που υπάρχουν, ο Υπουργός Υγείας προέτρεψε να «ακούσουμε πρώτα τους ειδικούς».

Ερωτηθείς αν πλησιάζει ο καιρός της Κύπρου να απαλλαγεί από τους περιορισμούς, ο κ. Χατζηπαντέλα είπε ότι «όπως όλοι γνωρίζετε, τις τελευταίες μέρες έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα». «Αν συνεχιστούν αυτά και δεν έχουμε οποιαδήποτε νέα μετάλλαξη, τότε θεωρώ είμαστε πολύ κοντά», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αναφορικά με το θέμα της απογευματινής απασχόλησης, ο κ. Χατζηπαντέλα είπε ότι έχει ενημερωθεί από τον ΟΚΥπΥ ότι είναι πολύ κοντά. «Ο πρώτος που θα χαρεί αν θα υπογραφεί αυτή η συμφωνία είμαι εγώ και ζήτησα και από τους γιατρούς και από τον ΟΚΥπΥ να επισπεύσουν αυτή τη διαδικασία, γιατί αυτή η συμφωνία θα ωφελήσει τους ασθενείς μας και κανέναν άλλο», σημείωσε.

Σε ερώτηση για τις φυσιοθεραπείες των παιδιών με εγκεφαλική αναπηρία, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι γίνονται κάποιες διαβουλεύσεις. «Αναμένω την πληροφόρηση. Αν δεν λυθεί αυτό το θέμα, το Υπουργείο Υγείας θα επέμβει ξανά για να δώσει οριστική λύση», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τους γραμμικούς επιταχυντές ο υπουργός είπε ότι είχε μια συνάντηση τις προηγούμενες μέρες με τον πρόεδρο του Συνδέσμου «ΕΛΑΖΩ», Χρίστο Ανδρέου, σημειώνοντας ότι τον άκουσε πολύ προσεκτικά για τα αιτήματά τους. «Εγώ δεν είμαι γιατρός, δεν είμαι ειδικός. Τα αιτήματά τους τα έχω μεταβιβάσει στον πρόεδρο του Ινστιτούτου Καρκίνου και της Εθνικής Στρατηγικής για τον Καρκίνο για να τα μελετήσει και αν οι ειδικοί, η Επιτροπή που έχω με τους ογκολόγους είναι θετική, τότε θα εφαρμόσουμε τις εισηγήσεις», συμπλήρωσε.

Κοντά η απογευματινή λειτουργία δημοσίων νοσηλευτηρίων
Ερωτηθείς αναφορικά με το θέμα της απογευματινής απασχόλησης, ο κ. Χατζηπαντέλα είπε ότι έχει ενημερωθεί από τον ΟΚΥπΥ ότι είναι πολύ κοντά. «Ο πρώτος που θα χαρεί αν θα υπογραφεί αυτή η συμφωνία είμαι εγώ και ζήτησα και από τους γιατρούς και από τον ΟΚΥπΥ να επισπεύσουν αυτή τη διαδικασία», σημείωσε.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.