Τι προνοεί η επιστροφή στο NBAΗ επιστροφή αποφασίστηκε, οι ομάδες προετοιμάζονται για την επιστροφή και το ESPN αποκαλύπτει σημαντικές λεπτομέρειες ανάμεσα στα όσα συμφωνήθηκαν για την επανέναρξη του ΝΒΑ.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… 


-Οι ομάδες έχουν αρχίσει να καλούν τους παίκτες και πάλι στις Πολιτείες που είναι οι έδρες τους μετά τις άδειες που οι περισσότεροι έχουν πάρει για να πάνε στις… γενέτειρές τους.

-Με την επιστροφή τούς οι παίκτες θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών.

-Στις 30 Ιουνίου θα αρχίσουν οι προπονήσεις για τις ομάδες, οι οποίες θα διαρκέσουν μια εβδομάδα.

-Στις 7 Ιουλίου θα πετάξουν όλες οι ομάδες στο Ορλάντο, τρεις εβδομάδες πριν την έναρξη των αγώνων. Εκεί πιθανότατα θα μπουν για λίγες ημέρες σε καραντίνα.

-Υπάρχουν σκέψεις για φιλικά παιχνίδια μεταξύ των ομάδων για να διευκολυνθούν οι παίκτες στην ομαλή επιστροφή τους στη δράση

-Αποφασίσθηκε να συμμετέχουν 22 ομάδες στη συνέχεια καθώς θεωρήθηκε ότι θα μπορέσουν μετά από έναν αριθμό αγώνων για την κανονική διάρκεια να μπουν σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση στα πλέι-οφ. Επίσης, εάν κόβονταν περισσότερα παιχνίδια από το κανονικό καλεντάρι οι παίκτες θα έχαναν ένα μεγάλο ποσό χρημάτων από τα συμβόλαιά τους αλλά και οι ομάδες από άλλες χορηγικές συμφωνίες που έχουν και διαφημίσεις.

-Το τελευταίο παιχνίδι των τελικών δεν θα γίνει αργότερα από τις 12 Οκτωβρίου.

-Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος καθημερινά θα διεξάγονται πέντε με έξι ματς

-Στην κανονική διάρκεια αναμένεται τουλάχιστον μια φορά να παίξουν δύο παιχνίδια σε δύο διαδοχικές ημέρες. Στους τελικούς ο προγραμματισμός είναι τα ματς να γίνονται μέρα-παρά-μέρα.

-Καθημερινά οι παίκτες θα υποβάλλονται σε τεστ για τον κορονοϊό.

-Εάν κάποιος βρεθεί θετικός τι γίνεται; Ακόμη δεν έχει υπάρξει το τελικό πλάνο για την περίπτωση που θετικός βρεθεί παίκτης ή προπονητής. Ωστόσο η πρόθεση είναι να μην σταματήσουν οι αγώνες.

-Προπονητές –κυρίως- που είναι σε μεγάλη ηλικία, για παράδειγμα Πόποβιτς (71), Μάικ Ντ’ Αντόνι (69) κτλ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην κάθονται στους πάγκους των ομάδων.

-Υπάρχουν σκέψεις για να χρησιμοποιήσουν τους ήχους από το παιχνίδι NBA 2K για να εμπλουτίσουν τα ματς λόγω της απουσίας των οπαδών.