Τι σημαίνει βουλευτής Λάρνακας;

Του Τάσου Περδίου

Ενώ οι συνεντεύξεις υποψήφιων βουλευτών της επαρχίας Λάρνακας δίνουν και παίρνουν και η πόλη και η επαρχία έχουν γεμίσει με ρετουσαρισμένα πρόσωπα κοτσαρισμένα σε τεράστιες πινακίδες, ωσάν και διεξάγουμε καλλιστεία, το καθήκον του εκπροσώπου των Σκαλιωτών στη Βουλή δεν εξαντλείται σ’ ένα ωραίο πρόσωπο και εύηχα συνθήματα στην τηλεόραση ή στο ράδιο.

Κυριολεκτικά αμέσως μετά την εκλογή τους αυτοί που θα εκλεγούν θα έχουν βουνό θεμάτων μπροστά τους και εκεί θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Για παράδειγμα, τριάντα μέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές λήγει το τελεσίγραφο προς τις εταιρείες υγραερίου για να φύγουν από τη Λάρνακα. Αν συνεχιστεί η καθυστέρηση, που όπως πάει το πράγμα με μαθηματική ακρίβεια θα συνεχιστεί, οι νέοι βουλευτές έχουν πολλή δουλειά μπροστά τους και καθήκον τους είναι να βρεθούν απέναντι στους υπεύθυνους, είτε αυτοί λέγονται εταιρείες είτε κυβέρνηση. Απέναντί τους, καθέτως και χωρίς διπλωματικές μανούβρες.

Αν θέλει κάποιος να τιμήσει το αξίωμα του βουλευτή Λάρνακας, ας δείξει προς την κυβέρνηση ότι η κοροϊδία με το δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Έντεκα χρόνια είναι αρκετά και τεκμηριώνουν επαρκέστατα αυτή την κοροϊδία.

Βουλευτής Λάρνακας σημαίνει να τρέξεις να δεις τι γίνεται με τη νέα χωματερή που δημιουργείται σιγά-σιγά στο ΧΥΤΥ Κόσιης και βρομίζει τις γύρω περιοχές, επειδή η κυβέρνηση δεν δύναται να προχωρήσει σε επέκταση της μονάδας. Σημαίνει επίσης να κόψεις τη φόρα όποιου κυβερνητικού ή άλλου αξιωματούχου διανοηθεί να επιτρέψει ξανά την εγκατάσταση αποθηκών εκρηκτικών, χημικών, ραδιενεργών και πυρίτιδας σε απόσταση μερικών μέτρων από τα σπίτια του κοσμάκη.

Βουλευτής Λάρνακας σημαίνει να ζητήσεις εξηγήσεις από την κυβέρνηση πότε επιτέλους θα υπογραφεί η συμφωνία για την παραχώρηση του παλιού νοσοκομείου στο δήμο, για να αποκτήσει επιτέλους η πόλη που θα εκπροσωπείς ένα δημοτικό μέγαρο που της αρμόζει και όχι μια πολυκατοικία που δεν διαφέρει σε τίποτε από ένα συνηθισμένο μπλοκ διαμερισμάτων.

Βουλευτής Λάρνακας σημαίνει να σταθείς δίπλα στο δήμο με όρεξη για δουλειά, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον κόσμο. Σχολεία, νοσοκομεία, δρόμοι, καθαριότητα, περιβάλλον.

Αν τα κάνεις όλα αυτά, είσαι άξιος βουλευτής της επαρχίας Λάρνακας, ανεξαρτήτως του πόσο σε έχει πετύχει η μακιγιέρ και το photoshop στην προεκλογική πινακίδα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.