Τη στήριξη του ψευδοκράτους και Εβκάφ ζήτησε το συμβούλιο τ/κ οργανώσεων Μ. Βρετανίας

Τη στήριξη του ψευδοκράτους και του Εβκάφ ζήτησε το συμβούλιο τ/κ οργανώσεων Μ. Βρετανίας για να παραμείνουν σε λειτουργία τα τ/κ σχολεία που λειτουργούν στην χώρα, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν λόγω της πανδημίας και της αύξησης των ενοικίων.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο πρόεδρος του συμβουλίου Φαχρί Ζιχνί αναφέρθηκε στην κατάσταση των σχολείων τα οποία βρίσκονται ένα βήμα από την αναστολή των εργασιών τους και είπε ότι τα σχολεία αυτά αποτελούσαν για χρόνο σημαντικό στοιχείο συνέχισης της τ/κ κουλτούρας αλλά και της τουρκικής γλώσσας, ποίησης και ιστορίας.

Ζήτησε ακόμα τη στήριξη και οικονομική βοήθεια Τ/κ επιχειρηματιών, δασκάλων, της «κυβέρνησης» και του Εβκάφ ώστε να ορθοποδήσουν τα σχολεία και να συνεχίσουν την λειτουργία τους.

Αναφέρθηκε ακόμα στην καθυστέρηση που παρατηρείται στον διορισμό Τ/κ εκπαιδευτικών από το ψευδοκράτος στα σχολεία εκτός των κατεχόμενων, γεγονός που επηρεάζει την μάθηση των παιδιών σημειώνοντας ότι οι κενές θέσεις κατά το φετινό σχολικό έτος δεν έχουν ακόμη αναπληρωθεί από τους εκπαιδευτικούς που περιμένουν από τα κατεχόμενα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy