Τη στήριξη της Νορβηγίας για Κυπριακό εξέφρασε ο Πρέσβης της χώρας στον ΓΓ του ΑΚΕΛΗ Νορβηγία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Κύπρο στην προσπάθεια για επίλυση της διαίρεσης στο νησί, στη βάση των αρχών των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ο Πρέσβης της Νορβηγίας Frode Overland Andersen, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι αυτή είναι η μακροχρόνια δέσμευση και πολιτική της χώρας.

Ο κ. Andersen είχε την Πέμπτη συνάντηση με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, στα γραφεία του κόμματος, με τον οποίο συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο Πρέσβης Andersen ευχαρίστησε τον κ. Κυπριανού για την ειλικρινή συζήτηση που είχαν για το Κυπριακό, λέγοντας ότι «είναι κάτι που παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον και ανησυχία».

Αναφέρθηκε επίσης στην επίσκεψη της Υπουργού Εξωτερικών της Νορβηγίας στην Κύπρο, λέγοντας ότι προσβλέπει σε ένα εποικοδομητικό πρόγραμμα συναντήσεων, προς ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Από την πλευρά του ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι «η λύση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε είναι η λύση του Κυπριακού στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ, των Συμφωνιών Υψηλού Επιπέδου, του διεθνούς δικαίου και των αρχών πάνω στις οποίες εδράζεται η ΕΕ».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε επίσης ότι ενημέρωσε τον Πρέσβη για τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου, καθώς και για τα νέα τετελεσμένα που επιχειρείται να προκληθούν στα Βαρώσια. Ευχαρίστησε τέλος τον Πρέσβη και τη Νορβηγία για τη στήριξη που παρέχουν σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού.