Τι συμβαίνει Χάρη και είστε τόσο πολύ γαντζωμένος στην καρέκλα!

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Αν υπήρχε έστω και η παραμικρή πολιτική ευθιξία, ο Υπουργός Οικονομικών, μετά τα όσα κατέθεσε εναντίον του ο Γενικός Ελεγκτής του κράτους τόσο ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής, όσο και ενώπιον των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής, αλλά και για τα όσα ο ίδιος παραδέχθηκε χθες ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής, θα έπρεπε να είχε ήδη υποβάλει την παραίτησή του. Και όσο δεν το πράττει, δικαιολογημένα νιώθει αγανάκτηση ο Κύπριος πολίτης για το επίπεδο της πολιτικής ζωής και δεοντολογίας στον τόπο μας.

Όταν ο Γενικός Ελεγκτής του κράτους εντοπίζει να υπάρχουν παρατυπίες και κακοδιαχείριση, όταν ο ίδιος ο Υπ. Οικονομικών παραδέχεται ότι συνειδητά πήρε τις αποφάσεις που πήρε μέχρι το ξεπούλημά του στην Ελληνική Τράπεζα, θα έπρεπε να υπάρχει και η ανάλογη πολιτική ευθιξία. Αλλιώς στέλλεται το μήνυμα της αυθαίρετης και αλαζονικής κυβέρνησης, η οποία όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, ήταν πλήρως ενήμερη για όλες τις αποφάσεις στον Συνεργατισμό.

Συνεπώς, το όλο θέμα αγγίζει το Υπουργικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Τα θέματα που εγείρονται είναι πάρα πολύ σοβαρά. Έχουν διοριστεί φίλοι και ημέτεροι σε θέσεις κλειδιά στον Συνεργατισμό, λήφθηκαν αποφάσεις χωρίς διαδικασίες προσφορών που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ και χωρίς να ερωτηθεί η Νομική Υπηρεσία του κράτους. Καταγράφονται ανησυχίες ότι παρόμοιες πρακτικές ακολουθούνται και σήμερα με τη διάδοχο εταιρεία της περιουσίας του Συνεργατισμού ΚΕΔΙΠΕΣ, η οποία θα μεταφέρει την περιουσία της στη θυγατρική κρατική εταιρεία ΣΕΔΙΠΕΣ.

Μιλάμε για διαχείριση ακινήτων πέραν των 650 εκ. ευρώ, αλλά και για κερδοφόρες εταιρείες και δραστηριότητες. Επικρίνεται ακόμη ο Υπουργός Οικονομικών για «αμαρτωλή» συμφωνία με την Altamira και για σπατάλη δημοσίου πλούτου. Ο Γενικός Ελεγκτής δηλώνει δημόσια ότι δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη στον Υπουργό Οικονομικών, καταγγέλλοντας ακόμη ότι και το Σχέδιο Εστία δεν έχει ετοιμαστεί από το Υπ. Οικονομικών και ούτε έτυχε νομοτεχνικού ελέγχου, αλλά ετοιμάστηκε από τους τραπεζίτες και υιοθετήθηκε.

Αλήθεια, για τι άλλο πρέπει να επικριθεί ένας υπουργός για να νιώσει την πολιτική ευθιξία και να υποβάλει την παραίτησή του; Τι είναι εκείνο που τους κάνει να είναι τόσο πολύ γαντζωμένοι στην καρέκλα; Τι γνωρίζει ο Χάρης που δεν επιτρέπει στον Πρόεδρο να ζητήσει και να κατανέμει πολιτικές ευθύνες για το σκάνδαλο ξεπουλήματος του Συνεργατισμού;

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.