Τι συμβαίνει στο ΔΗΚΟ και πιάστηκαν… αδιάβαστοι;

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Η σπουδή της ηγεσίας του ΔΗΚΟ να εκδώσει ανακοίνωση και να ζητά τοποθέτηση από το ΑΚΕΛ για τη δήλωση που έκανε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Α. Μαυρογιάννης για το φυσικό αέριο σε σχέση με την Τουρκία, προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά. Εκείνοι που συνέταξαν και εξέδωσαν τη σχετική ανακοίνωση, αναζητώντας διαφορές μεταξύ του ΑΚΕΛ και του ανεξάρτητου υποψηφίου Α. Μαυρογιάννη, μένουν ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι. Δείχνουν ότι είτε δεν διάβασαν, είτε δεν αντιλήφθηκαν σωστά την τοποθέτηση Α. Μαυρογιάννη, είτε σκόπιμα προχώρησαν στη σχετική ανακοίνωση, ψάχνοντας άλλοθι για την τροχοδρομημένη απόφαση να στηρίξουν τη συναγερμική υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη, από τον οποίο δεν ζητούν εξηγήσεις ούτε για τα «πυροτεχνήματα» στην Αμμόχωστο, ούτε για τα «χρυσά» διαβατήρια, ούτε για άλλες αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου της πιο διεφθαρμένης διακυβέρνησης του τόπου στην οποία συμμετείχε.

Σε ό,τι αφορά την ουσία, το ΔΗΚΟ καλεί το ΑΚΕΛ να τοποθετηθεί εάν συμφωνεί με τον Α. Μαυρογιάννη, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της «διοχέτευσης φυσικού αερίου προς την Τουρκία πριν από τη λύση του Κυπριακού». Μόνο που ο κ. Μαυρογιάννης μιλά για διακρατική συμφωνία με την Τουρκία για πώληση φυσικού αερίου για τις εσωτερικές ανάγκες της. Δεν πρόκειται για τη δημιουργία αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ε.Ε. μέσω της Τουρκίας. Αυτό είναι κάτι πολύ διαφορετικό.


Συνεπώς, αντί να ερωτά, ας απαντήσει το ΔΗΚΟ εάν διαφωνεί με την πρόταση Μαυρογιάννη, η οποία στέλνει διεθνώς το μήνυμα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν αποκλείει την Τουρκία από την ενεργειακή εξίσωση στην περιοχή και η πρόταση για να εφαρμοστεί, προϋποθέτει διακρατική συμφωνία και συνεπώς αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λύση του Κυπριακού.

Είναι γνωστό ότι μια ομάδα στην ηγεσία του ΔΗΚΟ ακόμη όταν διεξάγονταν οι επαφές μεταξύ ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ στήριζαν την υποψηφιότητα Ν. Χριστοδουλίδη… Στις 26 Ιουνίου συνέρχεται η Κ.Ε. του ΔΗΚΟ για συλλογική και τελική απόφαση για τις προεδρικές εκλογές του 2023. Έστω και τώρα, δεν είναι αργά, τους καλούμε να συστρατευθούν με την προοδευτική αλλαγή. Η ανεξάρτητη υποψηφιότητα Α. Μαυρογιάννη μπορεί να αποτελέσει την κοινή υποψηφιότητα όλων των δυνάμεων που επιδιώκουν και θέλουν πραγματικά την προοδευτική αλλαγή που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός μας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.