Κορωνοϊός-Κύπρος: Τι θα κρίνει το άνοιγμα της εστίασης

Δεν μπορεί κανείς να παρέμβει στο λογισμικό και να κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό χωρίς να είναι η σειρά του, διαβεβαίωσε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ η εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας Μαργαρίτα Κυριάκου.

Είπε επίσης ότι μέχρι τις 10 και 30 το πρωί είχαν κλείσει 12 χιλιάδες 300 ραντεβού για εμβολιασμό.

Η κυρία Κυριακού ανέφερε ότι την Δευτέρα αναμένεται νέα παραλαβή εμβολίων από τις Pfizer και AstraZeneca.

Επανέλαβε ότι οι χώρες μέλη της ΕΕ δεν μπορούν να προμηθευτούν εμβόλια από τρίτες χώρες που δεν έχουν εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Τόνισε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς ότι δεν θα υπάρξουν παρενέργειες εάν εισαχθεί ένα εμβόλιο που δεν είναι αδειοδοτημένο. Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη, διερωτήθηκε. Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Υγείας είναι έτοιμο μόλις εγκριθεί το Sputnik-V να προχωρήσει σε παραγγελίες.

Για το χώρο της εστίασης η κυρία Κυριάκου είπε ότι δεν αναμένεται να ληφθεί άμεσα κάποια νέα απόφαση, τονίζοντας ότι όλα κρίνονται από την επάρκεια κλινών στο σύστημα υγείας.

Είπε ακόμη ότι αύριο και μεθαύριο 27 κινητές μονάδες θα βρίσκονται σε λύκεια έτσι ώστε όποιος επιθυμεί να κάνει το rapid test με στόχο να διευκολυνθεί η διαδικασία.  Οι δειγματοληψίες θα επαναληφθούν την περίοδο 10-12 Μαρτίου, ενώ τη βδομάδα 15-19 Μαρτίου, στους ελέγχους θα ενταχθούν και τα Γυμνάσια.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.