Τη βομβαρδισμένη Μποροντιάνκα στα περίχωρα του Κιέβου επισκέφθηκε ο Σαρλ Μισέλ

epa09899005 Local residents speak on the street in Yahidne village, Chernihiv region, Ukraine, 19 April 2022 (made available 20 April). On 24 February Russian troops had entered Ukrainian territory resulting in fighting and destruction in the country, a huge flow of refugees, and multiple sanctions against Russia. EPA/OLEG PETRASYUK

Στην πόλη Μποροντιάνκα της Ουκρανίας, στα περίχωρα του Κιέβου, βρέθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ουκρανία ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, όπου είδε τις επιπτώσεις της Ρωσικής εισβολής στην περιοχή.

Σε ανάρτησή του ο κ. Μισέλ ανέφερε πως η Μποροντιάνκα θυμίζει την Μπούτσα και πολλές άλλες πόλεις στην Ουκρανία,και πρόσθεσε πως «η ιστορία δεν θα ξεχάσει τα εγκλήματα πολέμου που έχουν διαπραχθεί εδώ».

«Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη» πρόσθεσε ο κ. Μισέλ.

Ο Πρόεδρος Μισέλ έφτασε στο Κίεβο το πρωί, όπου τον υποδέχθηκε η αναπληρώτρια πρωθυπουργός Όλγκα Στεφανίσινα, ενώ αναμενόταν κατά τη διάρκεια της ημέρας να έχει συνάντηση με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Οι Ζελένσκι και Μισέλ αναμενόταν αργότερα την Τετάρτη να πραγματοποιήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, ωστόσο για λόγους ασφαλείας δεν δημοσιοποιήθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy