Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με ηγέτες χωρών που αντιμετώπισαν με επιτυχία το πρώτο κύμα κορωνοϊούΣε τηλεδιάσκεψη με τους ηγέτες των χωρών που διαχειρίστηκαν με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, συμμετείχε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωσε ότι τα αποτελέσματα από τις πρώτες εβδομάδες επαναλειτουργίας δραστηριοτήτων είναι θετικά, καθώς ο αριθμός νέων κρουσμάτων παραμένει χαμηλός, τονίζοντας, παράλληλα ότι ο ιός δεν έχει ακόμα εξαλειφθεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τους ομολόγους του για το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης να ανοίξει στις 15 Ιουνίου τις πτήσεις προς την Αθήνα για τους επισκέπτες από χώρες με παρόμοια επιδημιολογικά δεδομένα, ακολουθώντας τη στρατηγική των δειγματοληπτικών τεστ.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο Καγκελάριος της Αυστρίας Sebastian Kurz, οι Πρωθυπουργοί της Δανίας Mette Frederiksen, της Νορβηγίας Erna Solberg, της Τσεχίας Andrej Babis, της Αυστραλίας Scott Morrison, της Νέας Ζηλανδίας Jacinda Ardern και του Ισραήλ Benjamin Netanyahu.