Τηλεδιάσκεψη ΥΠΠΑΝ με Συμβουλευτική Επιτροπή για δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομου Προδρόμου, είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τη Συμβουλευτική Επιτροπή για τη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού και την Πολιτική για τον Πολιτισμό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, κατά την τηλεδιάσκεψη, ο Υπουργός Παιδείας ενημέρωσε την Επιτροπή για το Νομοσχέδιο, που θα προωθηθεί για ψήφιση στη Βουλή, αφού εγκριθεί πρώτα από το Υπουργικό Συμβούλιο. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες που θα έχει το Υφυπουργείο, όπως και στη δομή του. Παράλληλα, στο ίδιο πλαίσιο, τόνισε ότι πρώτιστο καθήκον του Υφυπουργείου θα είναι να διατυπώσει μια συγκροτημένη πολιτική για τον Πολιτισμό και να διαχειριστεί συστηματικά τον χώρο του Πολιτισμού.

Ο κ. Προδρόμου αναφέρθηκε επίσης στις διαβουλεύσεις που έχουν γίνει με όλους τους αντιπροσωπευτικούς φορείς που εκπροσωπούν καλλιτέχνες και όσους ενεργοποιούνται επαγγελματικά στον χώρο της πολιτιστικής δημιουργίας με στόχο να κατατεθεί τώρα, μαζί με το νομοσχέδιο για το Υφυπουργείο Πολιτισμού, και νομοσχέδιο το οποίο θα ρυθμίζει το καθεστώς και την επαγγελματική ιδιότητα του καλλιτέχνη και των εργαζομένων σε πολιτιστικές δραστηριότητες.


Η ανάγκη αυτή, όπως έχει διαπιστωθεί πρόσφατα, υπάρχει και ως πρώτο βήμα, ανέφερε ο κ. Προδρόμου, θα πρέπει να γίνει ένας γενικός Νόμος κάτω από τον οποίο θα ενταχθούν οι διάφοροι τομείς, ώστε ο κάθε τομέας, μέσω των οργανωμένων φορέων που θα αναγνωρίζονται, να μπορεί να καταγράφει και να τηρεί μητρώο μελών.

Επιπρόσθετα, ο Υπουργός είπε ότι γίνεται αυτή τη στιγμή διερεύνηση και προεργασία, ώστε να δημιουργηθεί και να νομοθετηθεί ένα σχέδιο κινήτρων και ενθάρρυνσης για χορηγίες ιδιωτικών φορέων σε πολιτιστικές δραστηριότητες ή και την αγορά έργων τέχνης.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε, επίσης, από πλευράς Υπουργείου ο Διευθυντής των Πολιτιστικών Υπηρεσιών, Παύλος Παρασκευάς.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.