Τίμησε τις γυναίκες εργαζόμενες στο ΓΝ Λευκωσίας και σε υπεραγορά το ΑΚΕΛ (βίντεο)

x6 scaledΣτο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας βρέθηκε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού προκειμένου να τιμήσουν τις γυναίκες εργαζόμενες στο νοσοκομείο με αφορμή την παγκόσμια ημέρα γυναίκας.

q3 scaled

Όπως είπε ο κ. Κυπριανού, δεν είναι μόνο σήμερα που σκεφτόμαστε τις γυναίκες οι οποίες εργάζονται σε διάφορους χώρους.

«Είναι συνέχεια, με την έννοια ότι προσπαθούμε με πολιτικές προτάσεις που καταθέτουμε από την μια να εξασφαλίσουμε την ισότητα και από την άλλη να υπερασπιστούμε όλα τα δικαιώματα τα οποία πρέπει να έχουν οι γυναίκες, ιδιαίτερα σε κοινωνίες οι οποίες έχουν έντονα πατριαρχικές αντιλήψεις. Αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι μέσα στο σύστημα το καπιταλιστικό η γυναίκα δέχεται διπλή εκμετάλλευση».

q4 scaled

Όπως υπογράμμισε, η επίσκεψη του ΑΚΕΛ στο νοσοκομείο δεν ήταν τυχαία αφού πρόκειται για τις γυναίκες που «πέραν από τα προβλήματα που έχετε στο σπίτι και τις πολλές υποχρεώσεις που αναλαμβάνετε στην οικογένεια- αναλάβατε και μία τεράστια ευθύνη τον τελευταίο χρόνο -γιατροί, νοσοκόμοι, ωρομίσθιο προσωπικό- όλοι μαζί να συμβάλετε στο να αντιμετωπίσουμε την πανδημία».

q5 scaled

«Θέλουμε να σας πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Βέβαια, τα λόγια δεν φτάνουν. Θέλουμε να το αποδείξουμε έμπρακτα αυτό το ευχαριστώ με πρωτοβουλίες τις οποίες θα αναλάβουμε, προτάσεις που θα καταθέσουμε εντός και εκτός της Βουλής έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε ότι οι συνθήκες δουλειάς και τα μέσα που θα έχετε στη διάθεσή σας θα γίνουν πολύ καλύτερα για να μπορέσετε πιο αποτελεσματικά και με ασφάλεια να επιτελείτε το σημαντικό σας έργο».

q5 scaled

Δεν θέλω να πω πολλά λόγια γιατί θεωρώ ότι αντί λόγια πρέπει να κάνουμε πράξεις, είπε ο γγ και «για αυτό ακριβώς λέω, για ακόμα μια φορά, την μεγάλη εκτίμηση που έχουμε στο έργο το οποίο επιτελείτε».

«Την υποχρέωση την οποία αναλαμβάνουμε, αναλάβαμε διαχρονικά και συνεχίζουμε, να προσπαθούμε να εφαρμόσουμε, να παλέψουμε μαζί σας για να καταφέρει η γυναίκα να πάρει την θέση που της αξίζει στην κυπριακή κοινωνία».

q2 scaled

«Να πω βέβαια ξανά ότι εμείς δεν μένουμε απλά στα λόγια, εμείς κάνουμε πράξεις, όλα αυτά τα οποία λέμε και η θέση μας έναντί σας και έτσι πρέπει να είναι του κάθε ενός από εμάς, ξεκινά από την ίδια την φιλοσοφία μας, την ιδεολογία μας. Θεωρούμε ότι οι γυναίκες έχουν πρέπει να έχουν την ίδια θέση με τους άντρες στη κοινωνία. Εγώ λέω ότι σε πάρα πολλά θέματα είσαστε πολύ καλύτερες από εμάς τους άντρες. Και χρειάζεται να παλέψουμε μαζί για να αναγνωριστείτε από την κοινωνία όπως πραγματικά είσαστε και σε ό,τι μας αφορά ξεκαθαρίζω ότι σας θεωρούμε ακριβώς ισότιμες με εμάς τους άντρες, καμία διαφορά».

q6 scaled

Τέλος επανέλαβε τις ευχαριστίες του κόμματος και τόνισε πως «επρακτα να αποδείξουμε με τις πρωτοβουλίες μας ότι αυτά που λέμε δεν είναι κούφια λόγια, ότι είναι συνειδητές πολιτικές θέσεις».

Αργότερα η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ επισκέφτηκε υπεραγορά στην Παλλουριώτισσα όπου κει εκεί τίμησε τις γυναίκες υπαλλήλους που και αυτές μαζί με το προσωπικό σε όλες τις υπεραγορές παγκύπρια, εργάζονται ανελλιπώς από την έναρξη της πανδημίας στην πρώτη γραμμή.

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.