Τιμήθηκαν με μετάλλιο Αξίας και Τιμής δύο αστυνομικοί που έσωσαν ανθρώπινες ζωές

Στην παρουσία της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κας Στέφης Δράκου, του Αρχηγού Αστυνομίας κ. Στέλιου Παπαθεοδώρου και των υπολοίπων μελών της Ηγεσίας του Σώματος, βραβεύθηκαν σήμερα δύο μέλη της Αστυνομίας, τα οποία με τις άμεσες τους ενέργειες συνέβαλαν στη διάσωση ανθρωπίνων ζωών.

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε το πρωί σήμερα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, απονεμήθηκαν Μετάλλια Αξίας και Τιμής Γ’ Τάξης, στον Αναπληρωτή Λοχία 1083 Ανδρέα Ελευθερίου, ο οποίος υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας και στον Ειδικό Αστυφύλακα 5044 Πέτρο Ανδρέου που υπηρετεί στη Μονάδα Αεροπορικών Επιχειρήσεων, για τις εξαιρετικές πράξεις στις οποίες προέβησαν, προάγοντας το αστυνομικό έργο.

Ο Αναπληρωτής Λοχίας 1083 Ανδρέας Ελευθερίου, στις 02 Φεβρουαρίου 2022, και ενόσω βρισκόταν εκτός καθήκοντος, για δείπνο στη Λάρνακα, παρείχε τις Πρώτες Βοήθειες σε πολίτη, ο οποίος ήταν λιπόθυμος. Με απόλυτη ψυχραιμία προέβη σε άμεσες και σωτήριες ενέργειες, ακολουθώντας τη διαδικασία «ΚΑΡΠΑ» σύμφωνα με τα πρότυπα των Πρώτων Βοηθειών, ενώ χρειάστηκε να αποφράξει την αναπνευστική οδό του πάσχοντα, με αποτέλεσμα αυτός να ανανήψει και να ανακτήσει καρδιακό παλμό.

Dsc 0174

Ο Ειδικός Αστυφύλακας 5044 Πέτρος Ανδρέου, ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και με δική του πρωτοβουλία, συνέδραμε στη διάσωση αλλοδαπού άντρα που απειλούσε να θέσει τέλος στη ζωή του βγαίνοντας στο παράθυρο γραφείου που βρίσκεται στον 2ο όροφο κτιρίου στη Λευκωσία. Συγκεκριμένα, o Ε/Αστυφύλακας αφού εισήλθε σε διπλανό γραφείο, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του αλλοδαπού και αυτός του επέτρεψε να εισέλθει στον χώρο που βρισκόταν και να τον αρπάξει από το χέρι, ακινητοποιώντας τον, μαζί με τους διαπραγματευτές της Αστυνομίας.

Dsc 0225

Η Υπουργός Δικαιοσύνης, στο χαιρετισμό που απεύθυνε, συνεχάρη και εξέφρασε την αμέριστη εκτίμηση της στα δύο μέλη του Σώματος για τον αλτρουισμό, τη ψυχραιμία και την αμεσότητα με την οποία έδρασαν, ενώ τόνισε πως με τις πράξεις και το θάρρος τους έκαναν περήφανους όλους εμάς και είπε: «τιμήσατε επάξια τη στολή και το σήμα της Αστυνομίας Κύπρου. Βάλατε το δικό σας λιθαράκι ώστε να οικοδομηθεί ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο και μία σταθερή σχέση σεβασμού και εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Αστυνομία και την κοινωνία, που την χρειαζόμαστε. Είμαι βέβαιη, πως θα συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο και όρεξη να υπηρετείτε τα καθήκοντά σας.»

Από την πλευρά του ο Αρχηγός Αστυνομίας στην ομιλία του απευθυνόμενος προς τους δύο τιμώμενους συναδέλφους ανέφερε μεταξύ άλλων «Βρίσκεστε σήμερα εδώ διότι όταν «κληθήκατε» να βοηθήσετε, δηλώσατε απερίφραστα και βροντερά το “παρών” σας˙ διότι όταν υπήρξε άμεση ανάγκη παροχής βοήθειας πήρατε μόνοι σας την πρωτοβουλία και αυτενεργήσατε, δράσατε, δείξατε αυταπάρνηση, φιλοτιμία, προθυμία, ανθρωπιά. Με αυτές σας τις πράξεις συμβάλατε στη διάσωση δύο συνανθρώπων μας, ανεβάζοντας την Αστυνομία Κύπρου στο πιο ψηλό σκαλοπάτι της Κοινωνίας μας. Διότι αυτή είναι η Αστυνομία. Ένας οργανισμός απαρτιζόμενος από ανθρώπους που καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο, βρίσκονται στην υπηρεσία του πολίτη, αγωνίζονται για το καλύτερο. Και όταν κληθούν να παράσχουν βοήθεια, δεν διστάζουν να την προσφέρουν. Και όταν έρχονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο και την όποια δυσκολία, τάσσονται στην πρώτη γραμμή και αγωνίζονται μέχρι τέλους». Ακολούθως, ο Αρχηγός Αστυνομίας απευθυνόμενος προς όλα τα μέλη της Αστυνομίας, είπε «Σας καλώ ταυτόχρονα, τόσο εσάς όσο και όλα τα μέλη της Αστυνομίας να συνεχίσετε να δίδετε τον καλύτερο σας εαυτό, να προσφέρετε με υπέρμετρο ζήλο προς την κοινωνία και την πατρίδα μας. Γιατί μόνον έτσι μπορούμε να πορευθούμε με αισιοδοξία προς το μέλλον. Με ανθρώπους που νοιάζονται τον συνάνθρωπό τους, που βάζουν το συλλογικό πιο πάνω από το ατομικό».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy