Τιμήθηκε ο Δήμος Καραβά στη Διεθνή Ημέρα ΜουσείωνΟ Δήμος Καραβά το περασμένο Σάββατο, ο οποίος ήταν ο τιμώμενος Δήμος στις εκδηλώσεις που έγιναν στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, στην πλατεία Αρχιεπισκοπής στο πλαίσιο των δράσεων για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο Δήμος Καραβά αναφέρει ότι παρουσίασε μια πλούσια έκθεση κειμηλίων και εικόνων από τον Καραβά, που βρέθηκαν σε Μουσεία, όπως επίσης και κεντήματα και δαντέλες «φερβολιτέ».

Ο «φερβολιτές» είναι είδος κεντήματος, το οποίο στην Κύπρο συναντάται σχεδόν αποκλειστικά στον Καραβά. Το 2016 ο «φερβολιτές» εντάχθηκε στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κύπρου και έκτοτε ο Δήμος Καραβά αναπτύσσει διάφορες πρωτοβουλίες για προώθηση και προβολή του.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων έγινε προβολή σύντομου ντοκιμαντέρ για τον φερβολιτέ, παραγωγής Δήμου Καραβά σε σκηνοθεσία Πέτρου Πετρίδη, επίδειξη κατασκευής φερβολιτέ από κεντήτριες του Δήμου Καραβά, ενώ το παιδικό χορευτικό συγκρότημα του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Καραβά παρουσίασε ενότητα με κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς.

Ο Δήμαρχος Καραβά, Νίκος Χατζηστεφάνου, στον σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε την εταιρεία Κυπριακών Σπουδών, το Τμήμα Αρχαιοτήτων και τους Διευθυντές των μουσείων για την παραχώρηση του εκθεσιακού χώρου και την επιτυχημένη διοργάνωση, όπως επίσης τις κεντήτριες φερβολιτέ Καλλισθένη Λουκά και Σωτηρούλα Τσιουρούτη και τις Πίτσα Χαρμαντά και Μάρω Χατζηστεφάνου που βοήθησαν στο στήσιμο της έκθεσης.