Τιμωρείστε τους ποθκιάντραπους

Της
Νίκης Κουλέρμου


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei 

 

Ούτε αρχές ούτε αξίες. Μόνο αναξιοκρατία, ρουσφέτι, ημετεροκρατία, οικογενειοκρατία και όποιος έχει μπάρμπα στην Κορώνη θα βολευτεί. Και όσοι βολευτούν θα φέρουν ψήφους ως «καλοί πελάτες» του «συστήματος». Στους υπόλοιπους νέους, προσοντούχους, διπλωματούχους… φασκέλωμα. Για να το… επιστρέψουν στους πολιτικούς και τις πολιτικές ισοπεδωτικά και άδικα σε μορφή απαξίωσης.

Αυτή είναι η προσφορά της σαθρής διακυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ. Τόσο ρουσφέτι από το οποίο ξεχειλούν οι σελίδες της εφημερίδας μας, γιατί είναι η μόνη που το αποκαλύπτει. Στη σελίδα 3 το αναξιοκρατικό βόλεμα στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας που έγινε «διαμετακομιστικός σταθμός βολέματος». Πέντε γενικούς διευθυντές σε τρία χρόνια! Ρεκόρ για Γκίνες! Ο αρμόδιος Υφυπουργός είναι περήφανος; Στο ίδιο υφυπουργείο και το βόλεμα γαμπρού του κ. Καρούσου. Και ο κ. Καρούσος δεν έχει να πει λέξη; Ούτε ένα «μα»; Στην ίδια σελίδα το βόλεμα επί του βολέματος της αδελφότεκνης της Πρώτης Κυρίας. Εγγράφηκε και συζητήθηκε στην Επιτροπή Ελέγχου το σκανδαλώδες βόλεμα 4 συνεργάτιδων της Προεδρίας και για το οποίο ο Γενικός Ελεγκτής και τα κόμματα (με εξαίρεση το ΔΗΣΥ, φυσικά) εγείρουν και θέμα παρανομίας, αφού το 2016 ψηφίστηκε προϋπολογισμός (δηλαδή νόμος), με τον οποίο ρυθμιζόταν τελεσίδικα ότι οι πολιτικοί σύμβουλοι φεύγουν με τη λήξη της θητείας του Προέδρου ή ενωρίτερα αν ο ίδιος το αποφασίσει. Αντ’ αυτού έτρεξαν… εκατοστάρι για να βολέψουν και να… προλάβουν τη λήξη της θητείας, φορτώνοντας στο Δημόσιο μισθούς και αυξήσεις που άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι θα χρειάζονταν 25 χρόνια για να πετύχουν! Μήπως είναι ο κ. Αναστασιάδης που θα τους πληρώνει; Ο μ@@ ο φορολογούμενος θα πληρώνει. Κι αυτό λέγεται κακοδιαχείριση, κύριοι. Ναι, το βόλεμα είναι κακοδιαχείριση του δημοσίου χρήματος και του ιδρώτα του μισθωτού. Έλεος! Ντραπείτε!

Αντί να ντραπούν, συνεχίζουν ακάθεκτοι! Κι έχουν και μούτρα να μας τσαμπουνούν ότι θέλουν κι άλλη θητεία για να πάρουν την Κύπρο μπροστά! Ρε ουστ!

Να ξέρουν όμως ότι η ντροπή που αναφώνησε ο τέως Γενικός Εισαγγελέας στον Πρόεδρο Αναστασιάδη αντανακλά σε όλους όσοι προάγουν τη διαφθορά και την αναξιοκρατία, τη διαπλοκή και το βόλεμα. Οι ενεργοί πολίτες, αυτοί που αγαπούν τον τόπο τους και θέλουν να κληροδοτήσουν στα παιδιά τους ένα καλύτερο αύριο, επαγρυπνούν και θα ζητήσουν ο λογαριασμός να πληρωθεί από αυτούς που κάνουν πλιάτσικο με τα λάφυρα της εξουσίας.

Αλλά γι’ αυτό δεν χωνεύουν το θεσμό της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και στοχοποιούν τον Γενικό Ελεγκτή. Βγάζει τα άπλυτά τους στη φόρα! Εκεί στο Υπουργείο Άμυνας (σελίδα 11) ευλόγησαν την κακοδιαχείριση του δημοσίου χρήματος, αφού και ανέστειλαν την ποινική δίωξη και έφυγε σαν… κύριος ο αξιωματικός της Ε.Φ. παίρνοντας και όλα τα συνταξιοδοτικά του ωφελήματα. Εισηγούμαι ότι η Βουλή πρέπει να ψηφίσει επειγόντως νομοθεσία για αστικές ευθύνες όσων αξιωματούχων διαπιστώνεται η παρέμβαση για νομιμοποίηση του ρουσφετιού εν είδει βολέματος σε βάρος του Δημοσίου και της αξιοκρατίας. Επιτέλους πρέπει να βρεθεί τρόπος να μπει φραγμός στους ποθκιάντροπους που μας κυβερνούν. Αυτοί ούτε τους νόμους του κράτους σέβονται, ούτε τις αρχές και τις αξίες στις οποίες ορκίζονται από τα μπαλκόνια, ούτε και τον ιδρώτα των εργαζομένων, φορολογούμενων, έντιμων πολιτών σέβονται. Αν δεν ντρέπονται, αν δεν έχουν αναστολές, πρέπει να βρεθεί τρόπος να τιμωρηθούν και να πληρώσουν. Επιτέλους πρέπει να σταλεί παντού το μήνυμα ότι αυτός ο τόπος δεν είναι «μπάτε σκύλοι αλέστε…»

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.