Τιμούμε τους ήρωες της Δημοκρατίας και της Αντίστασης – Απούσα η πολιτεία από τις εκδηλώσεις αντιστασιακών

“Σήμερα τιμούμε τη μέρα που ο εκλεγμένος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπίσκοπος Μακάριος επέστρεψε στην Κύπρο και αποκαταστάθηκε η συνταγματική νομιμότητα. Τιμούμε εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για να προασπιστούν τη Δημοκρατία. Τιμούμε επίσης και εκείνους που αγωνίστηκαν για την επάνοδο του Μακαρίου, γιατί είναι πολύ καλά γνωστό ότι υπήρχαν αρκετοί στη χώρα μας που δεν επιθυμούσαν την επάνοδο του Μακαρίου δήλωσε σήμερα ο Υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς.

«Θυμίζουμε επίσης, ότι ο Μακάριος προσέφερε κλάδο ελαίας, έτσι ώστε να δημιουργηθεί εκείνο το κλίμα ενότητας για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τα τραγικά γεγονότα μετά την εισβολή και την κατοχή. Αλλά δεν φαντάστηκε ποτέ ότι αυτός ο κλάδος ελαίας σε βάθος χρόνου θα μπορούσε να δώσει σήμερα το δικαίωμα σε κάποιους να σκέφτονται ακόμα και να παραγράψουν την ίδια την ιστορία και τα γεγονότα.
Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να αναφέρω ότι σήμερα έγιναν δυο εκδηλώσεις για την επέτειο, μια στην Αρχιεπισκοπή και μια στο Προεδρικό και η πολιτεία ήταν παντελώς απούσα.»