Την 1η Απριλίου αναμένεται να μπουν οι πρώτες μπουλντόζες για εργασίες στη μαρίνα Λάρνακας

Την 1η Απριλίου αναμένεται να εισέλθουν εντός της μαρίνας Λάρνακας οι πρώτες μπουλντόζες και αμέσως θα αρχίσουν τα έργα ανάπλασης της.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kition Ocean Holdings LTD, Πάνος Αλεξάνδρου είπε πως «τα χρονοδιαγράμματα τηρούνται ευλαβικά και ο προγραμματισμός προχωρά μέχρι στιγμής, χωρίς καμιά καθυστέρηση. Η συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών, τα αρμόδια τμήματα της κυβέρνησης και τον Δήμο Λάρνακας είναι εξαιρετική, με αποτέλεσμα το όλο έργο να βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο» είπε.

Συγκεκριμένα, σημείωσε, «τα κατασκευαστικά έργα αναμένεται να αρχίσουν αμέσως μετά την έγκριση του ανανεωμένου master plan του έργου και την κατάθεση του στην πολεοδομία. Αναμένεται ότι οι πρώτες μπουλντόζες θα εισέλθουν εντός της μαρίνας την 1η Απριλίου 2022, ημερομηνία που θα είναι η ημέρα μηδέν, αφού η ανάπλαση του έργου θα αρχίσει αμέσως».

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξάνδρου «αρχικά θα αναβαθμιστούν τα υφιστάμενα κτήρια για να μπορούν να εξυπηρετούνται οι ιδιοκτήτες σκαφών, οι οποίοι θα έχουν επίσης τη δυνατότητα χρήσης εφαρμογών και λογισμικού από το κινητό τους τηλέφωνο. Πράσινο, μεγάλα πεζοδρόμια και νέος φωτισμός αποτελούν μερικές από τις άμεσες αλλαγές στη μαρίνα Λάρνακας, η οποία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται».

Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε πως «τα τέλη ελλιμενισμού στη νέα μαρίνα Λάρνακας, δεν θα είναι απαγορευτικά για τους υφιστάμενους χρήστες, η πλειοψηφία των οποίων έχει ήδη ενημερωθεί και έχει εκφράσει την ικανοποίηση της για το όλο εγχείρημα. Μια σύγχρονη εικόνα θα έχει και η παλιά αποβάθρα, σήμα κατατεθέν της πόλης του Ζήνωνα, η οποία θα αποκτήσει 4 κιόσκια πάνω στο νερό».

Οσον αφορά το κτήριο των Ναυτοπροσκόπων «θα μετατραπεί σε μουσείο φωτογραφίας, ενώ θα αναβαθμιστεί και ο παλιός γερανός, ο οποίος θα γίνει το νέο σημείο αναφοράς της ιστορικής αποβάθρας. Ειδικός φωτισμός και όμορφα παγκάκια θα συμπληρώνουν το έργο ανάπλασης. Παράλληλα, με τη νέα μαρίνα θα μεγαλώσει και ο κυματοθραύστης και θα δημιουργηθούν τεχνητοί ύφαλοι, ενέργειες οι οποίες θα οδηγήσουν και στην αναβάθμιση της παραλίας των Φοινικούδων».

Ο κ. Αλεξάνδρου «υπέδειξε ακόμα ότι το όλο έργο θα είναι ενεργειακά αυτοδύναμο, θα διασφαλίζει πλήρως την προστασία και βιωσιμότητα του περιβάλλοντος και θα συμβάλει αισθητά στη μείωση του θορύβου, κάτι που καταγράφεται και στην περιβαλλοντική μελέτη, η οποία παρουσιάστηκε προ ημερών σε δημόσια ακρόαση».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.