Την 1η Ιουλίου η πρώτη ακρόαση της αγωγής κατά της Επιδημιολογικής Ομάδας

Η Ν.Υ εισηγήθηκε την απόσυρση των δικαστικών διαδικασιών κατά των Επιδημιολόγων

Προεδρικό Μέγαρο, Λευκωσία, Κύπρος Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προεδρεύει σύσκεψης με την Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα για τον κορωνοϊό. // Presidential Palace, Lefkosia, Cyprus The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, presides over a meeting with the Scientific Advisory Committee on coronavirus.

Την 1η Ιουλίου έχει οριστεί για ακρόαση ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας η αίτηση για έκδοση προσωρινών απαγορευτικών διαταγμάτων κατά των μέτρων για περιορισμό της πανδημίας, η οποία στρέφεται πλέον μόνο κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας. Σημειώνεται παράλληλα ότι η Νομική Υπηρεσία εισηγήθηκε την απόσυρση όλων των δικαστικών διαδικασιών κατά των μελών τη Συμβουλευτικής Επιδημιολογικής Επιτροπής, περιλαμβανομένης και της αγωγής.

Συγκεκριμένα, η Νομική Υπηρεσία εξέδωσε ανακοίνωση, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, σε σχέση με την υπόθεση στην οποία 103 πρόσωπα ενάγουν την Κυπριακή Δημοκρατία, τον Υπουργό Υγείας και μέλη της Συμβουλευτικής Επιδημιολογικής Επιτροπής για τη νομιμότητα και ισχύ των Διαταγμάτων του Υπουργού Υγείας ως τρόπου διαχείρισης της πανδημίας COVID-19.

«Μετά από εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας, οι ενάγοντες αποδέχτηκαν να αποσύρουν την αίτηση για έκδοση προσωρινών απαγορευτικών διαταγμάτων εναντίον όλων των μελών της Συμβουλευτικής Επιδημιολογικής Επιτροπής, με αποτέλεσμα η αίτηση εναντίον τους να απορριφθεί», αναφέρεται.

Η Νομική Υπηρεσία, προστίθεται, «εισηγήθηκε επίσης την απόσυρση όλων των δικαστικών διαδικασιών κατά των μελών της Συμβουλευτικής Επιδημιολογικής Επιτροπής, περιλαμβανομένης και της αγωγής».

«Η Κυπριακή Δημοκρατία και ο Υπουργός Υγείας, οι οποίοι εκπροσωπούνται από ομάδα δικηγόρων της Νομικής Υπηρεσίας, έφεραν ένσταση στην έκδοση των πιο πάνω προσωρινών απαγορευτικών διαταγμάτων και το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας έδωσε οδηγίες όπως υποβάλουν γραπτώς την ένστασή τους έως τις 23 Ιουνίου 2021, με την αίτηση να ορίζεται για ακρόαση την 1η Ιουλίου 2021», καταλήγει η ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.