Την 1η Ιουνίου θα απαντήσει σε κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας ο «Χάμπουργκερ»

Την 1η Ιουνίου αναμένεται να απαντήσει, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, σε κατηγορίες που αφορούν δύο υποθέσεις απόπειρας φόνου σε Λάρνακα και Αγία Νάπα, ύποπτος ηλικίας 37 ετών από την Πάφο.

Στην προηγούμενη δικάσιμο, στις 12 Μαϊου ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει η εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Κακουργειοδικείου, ωστόσο ο ύποπτος αιτήθηκε νομικής αρωγής και έτσι ο Πρόεδρος του Σώματος όρισε την σημερινή ημέρα. ώστε να δοθεί χρόνος στον 37χρονο να εξεύρει δικηγόρο.

Σημειώνεται ότι για την ίδια υπόθεση ο δεύτερος ύποπτος, ισοβίτης ηλικίας 38 ετών από την Ελλάδα, δήλωσε μη παραδοχή σε 25 κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εναντίον του, ενώπιον του Κακουργιοδικείου, στις 11 Μαίου.

Υπενθυμίζεται ότι η απόπειρα φόνου στην Λάρνακα διαπράχθηκε το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου 2019 εναντίον 37χρονου στη Λάρνακα και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο ύποπτοι αφορούν συνωμοσία για φόνο, απόπειρα φόνου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών κατηγορίας Β και παράνομης κατοχής/μεταφοράς εκρηκτικών υλών. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 24-27/11/2019 στη Λάρνακα.

Οσον αφορά την απόπειρα φόνου στην Αγία Νάπα εναντίον επιχειρηματία, διαπράχθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2020 σε καφετέρια και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο αφορούν συνωμοσία για φόνο, απόπειρα φόνου, παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλων όπλων κατηγορίας Α και Β και παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 13 και 16 Φεβρουαρίου 2020.

Ο ύποπτος μεταφέρθηκε σήμερα στο Δικαστήριο υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ λόγω των μέτρων για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, δεν επετράπη να εισέλθει στο κτίριο του Δικαστηρίου κανένα άλλο άτομο, πέραν του 37χρονου, του δικηγόρου του και της αστυνομικής συνοδείας του.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.