Η ΕΔΕΚ τα βάζει με τους πολίτες που «φουλάρουν» από τα κατεχόμενα, αντί με την αισχροκέρδια

Η όποια καθυστέρηση στη λήψη μέτρων συμβάλλει στην οικονομική στήριξη του κατοχικού καθεστώτος και του στρατού κατοχής, και εκμηδενίζει τις πιθανότητες συναίνεσης της τουρκικής πλευράς για δίκαιη επίλυση του κυπριακού, ισχυρίζεται σε ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ σχολιάζοντας τα τελευταία δημοσιευματα όπου πολίτες μη μπορώντας να ανταποκριθούν στο δυσβάσταχτό κόστος προμήθειας καυσίμων, αναγκάζονται να βρουν άλλες λύσεις.

Η ΕΔΕΚ ήδη από το 2015 έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στην κυβέρνηση για τη λήψη μέτρων που αναχαιτίζουν την έμμεση ενίσχυση του κατοχικού καθεστώτος αλλά ταυτόχρονα θωρακίζουν τους νόμιμους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Καλούμε την κυβέρνηση να αξιοποιήσει τις προτάσεις μας και να προχωρήσει στην:

Άμεση λήψη δραστικών μέτρων για τερματισμό της παράνομης προμήθειας καυσίμων από τα κατεχόμενα. Τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που σήμερα χάνει το κράτος εξαιτίας της μη λήψης μέτρων, μπορούν να ανακτηθούν και να διατεθούν για επιχορήγηση (και μείωση) της τιμής των καυσίμων.


Αυστηροποίηση της εφαρμογής του κανονισμού της πράσινης γραμμής με στόχο τον περιορισμό του αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των παραγωγών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και πάταξη του λαθρεμπορίου που γίνεται μεταξύ ελεύθερων και κατεχομένων περιοχών.

Η όποια καθυστέρηση στη λήψη μέτρων συμβάλλει στην οικονομική στήριξη του κατοχικού καθεστώτος και του στρατού κατοχής, και εκμηδενίζει τις όποιες πιθανότητες για συναίνεση της τουρκικής πλευράς για δίκαιη επίλυση του κυπριακού.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.