Την άμεση έκδοση του Τζο Λόου ζητά η Μαλαισία

Γίνεται προσπάθεια για επιτάχυνση των διαδικασιών έκδοσής του

Οι Αρχές της Μαλαισίας προσπαθούν να επισπεύσουν τις διαδικασίες έκδοσης στη χώρα του γνωστού φυγόδικου Τζο Λόου, ο οποίος καταζητείται για την εμπλοκή του στην υπεξαίρεση άνω των 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το κρατικό επενδυτικό ταμείο 1MDB της Μαλαισίας το 2015. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ασιατικού μέσου ενημέρωσης scmp.com, το οποίο παρουσίασε η ιστοσελίδα economytoday, ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Μαλαισίας ανέφερε πως το αρμόδιο σώμα κατά της διαφθοράς συνεργάζεται με αντίστοιχα γραφεία του εξωτερικού με στόχο να επιταχύνει τις διαδικασίες για να πάρει πίσω στη χώρα τον Τζο Λόου.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την αποστέρηση της κυπριακής υπηκοότητας του Τζο Λόου. Όπως είχε αναφέρει στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή, όταν περιέπεσε στην αντίληψη της κυβέρνησης περί το τέλος Μαρτίου ότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για την αποστέρηση της υπηκοότητας του Μαλαισιανού καταζητούμενου, το Υπουργείο Εσωτερικών κινητοποιήθηκε άμεσα και απευθύνθηκε στην Interpol για να συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, με τα στοιχεία που έλαβε, το Υπουργείο Εσωτερικών προώθησε το ζήτημα στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε την αποστέρηση της υπηκοότητάς του Τζο Λόου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy