Την ανάγκη για συνεννοήσεις για το καλό του τόπου και των πολιτών τόνισαν Στ. Στεφάνου και Αν. Δημητρίου

Οι διαφωνίες μεταξύ του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ είναι υπαρκτές, αλλά το ζητούμενο είναι μέσα από το διάλογο να βρίσκονται συναινέσεις και συνεννοήσεις, δήλωσαν ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ και η πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, κατά την πρώτη τους συνάντηση που έγινε χθες το πρωί στα γραφεία της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ.

Καλωσορίζοντας την Αν. Δημητρίου και τους συνεργάτες της στο γραφείο του, ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι το ΑΚΕΛ είναι υπέρ του διαλόγου, τονίζοντας ότι πολιτική χωρίς διάλογο δεν μπορεί να υπάρχει.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι «γνωρίζουμε ότι έχουμε διαφορετικές θέσεις σε αρκετά ζητήματα, σημασία όμως έχει να μη λειτουργούμε δογματικά, αλλά να βρίσκουμε συνεννοήσεις για το καλό του τόπου και των πολιτών».

Ο Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους συζητήθηκαν διάφορα θέματα και έγινε ανταλλαγή απόψεων αρχής γενομένης από το Κυπριακό. Πρόσθεσε ότι «θα συζητήσουμε το Κυπριακό και την ερχόμενη Πέμπτη στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου. Εμείς αναμένουμε να ενημερωθούμε από τον Πρόεδρο για να μπορούμε πλέον να πούμε πιο συγκεκριμένα τις απόψεις μας, να κάνουμε τη δική μας εκτίμηση γι’ αυτά που λέει ο Πρόεδρος αλλά και να μεταφέρουμε τις δικές μας απόψεις». Πρόσθεσε ότι συζήτησαν και για άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό αλλά και με το έργο των κομμάτων στη Βουλή.

Από την πλευρά της η κα Δημητρίου, ερωτηθείσα εάν φέρνει πιο κοντά τα δύο κόμματα το γεγονός ότι βρίσκονται στην αντιπολίτευση, απάντησε ότι «σημασία έχει σε αυτά που συμφωνούμε να βγαίνουμε ακόμη πιο μπροστά και σ’ αυτά που διαφωνούμε να καταθέτουμε τις δικές μας αντιπροτάσεις. Μακάρι να μη χρειαστεί να διαφωνήσουμε σε κάτι, αλλά είναι αρκετά περίπλοκα, σύνθετα τα ζητήματα που έχουμε να διαχειριστούμε, οι εξελίξεις καταιγιστικές κι αυτό σημαίνει ακόμη περισσότερη ευθύνη για μας που ανήκουμε στο χώρο της υπεύθυνης αντιπολίτευσης».

 

 

Κόκκινα λουλούδια για την Αννίτα
Με αλληλοευχαριστίες κι ένα μπουκέτο κόκκινα λουλούδια ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση της νέας προέδρου του ΔΗΣΥ, Αννίτας Δημητρίου και του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου στα γραφεία της Εζεκίας Παπαϊωάννου, με τους δύο ηγέτες των κομμάτων να δηλώνουν ότι αναγνωρίζουν πως υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους, αλλά να εκφράζουν ετοιμότητα για συνέχιση του διαλόγου.
Ο κ. Στεφάνου περίμενε την κα Δημητρίου με μια ανθοδέσμη στο γραφείο του και προσφέροντάς την της είπε πως είδε πως την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της στα γραφεία του ΔΗΣΥ την περίμεναν με ένα μπουκέτο γαλάζια λουλούδια, «εμείς είμαστε κόκκινοι, οπότε τα λουλούδια είναι κόκκινα». Της ευχήθηκε καλή δύναμη, «γιατί θα σου χρειασθεί», είπε χαρακτηριστικά και η κα Δημητρίου τον ευχαρίστησε.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy