Την ανεξάρτητη υποψηφιότητα Ανδρέα Μαυρογιάννη στηρίζει ο Σταύρος Μαλάς

Ο Α. Μαυρογιάννης κάνει σταθερά βήματα μπροστά, αλλά έχει ένα μεγάλο δρόμο να διανύσει

Τη στήριξή του στον ανεξάρτητο υποψήφιο Ανδρέα Μαυρογιάννη γνωστοποίησε  ο Σταύρος Μαλάς.

Μιλώντας χθες στη μεσημβρινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «Άλφα», ο κ. Μαλάς ανέφερε ότι θα στηρίξει τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο οποίος όπως είπε μεταφέρει στους ώμους του τεράστια ευθύνη ως η επιλογή του κινήματος της Αριστεράς, η οποία διέρχεται κρίση τα τελευταία χρόνια.

Σχολιάζοντας το ντιμπέιτ του ΡΙΚ μεταξύ των τριών βασικών υποψηφίων, ο Σταύρος Μαλάς είπε ότι θεωρεί πως ο κ. Μαυρογιάννης μίλησε με ειλικρίνεια, η οποία όμως καμιά φορά μπορεί να εκληφθεί ότι δεν επιλέγεις τα ορθά επιχειρήματα. «Για παράδειγμα η συνομιλία με τον κ. Χριστοδουλίδη, την οποία επικαλέστηκε και δεν έχω λόγο να την αμφισβητήσω γιατί ούτε ο κ. Χριστοδουλίδης την αμφισβήτησε, είναι μεν ένα γεγονός που ένα μικρό ακροατήριο μπορεί να την αγγίζει, αλλά η ουσία είναι ότι πρέπει να φύγουμε από αυτά και να δώσουμε στον κόσμο ελπίδα και ειδικότερα στο χώρο που σε στηρίζει, το χώρο της Αριστεράς».

Σημείωσε ότι δεν αρκεί η Αριστερά να περάσει τον υποψήφιο που υποστηρίζει στον δεύτερο γύρο, αλλά το ζητούμενο είναι να κερδίσει και τις εκλογές. Ως εκ τούτου, είπε, ο κ. Μαυρογιάννης μεταφέρει στους ώμους του τεράστια ευθύνη και για τον ίδιο και για το κίνημα της Αριστεράς.

Σημείωσε επίσης ότι ο κ. Μαυρογιάννης είναι ένας πολύ έμπειρος τεχνοκράτης, τον οποίο έχει ζήσει όταν η Κύπρος προήδρευε της ΕΕ. Είπε ακόμη ότι ο κόσμος της Αριστεράς θέλει να ακούσει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις, θέλει να ακούσει όραμα για να φέρεις την πραγματική αλλαγή.

«Αυτό είναι το διακύβευμα για τον κ. Μαυρογιάννη. Κάνει σταθερά βήματα μπροστά, τον παρακολουθώ, θα έχει τη στήριξή μου, αλλά έχει ένα μεγάλο δρόμο να διανύσει γιατί ο χώρος της Αριστεράς είναι δύσκολος χώρος. Δεν είναι ο χώρος της Αριστεράς πριν 30 χρόνια που έλεγε το κόμμα κάτι και ακολουθείτο. Ο κόσμος της Αριστεράς είναι απαιτητικός, αναζητά και θέλει να πειστεί».

Μιχάλης Μιχαήλ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy