Με την διενέργεια της μελέτης βιωσιμότητας προχωρεί η διαδικασία για σύσταση μιας νέας Συνεργατικής Τράπεζας

Με την διενέργεια της μελέτης βιωσιμότητας προχωρεί η διαδικασία για σύσταση μιας νέας Συνεργατικής Τράπεζας δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνεργατικής Εταιρείας Προώθησης του Συνεργατισμού και ΓΓ της ΕΚΑ Πανίκκος Χάμπας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Χωρίς Όρια» ανέφερε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί μια εκσυγχρονισμένη Συνεργατική Τράπεζα στο πνεύμα της Συνεργατικής Ιδέας και της αλληλεγγύης, που να είναι βιώσιμη, με χαμηλό κόστος, που να μπορεί να επιβιώσει στον ανταγωνισμό υπό την εποπτεία της Κεντρικής κι Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κι όχι μία σε κάθε κοινότητα.

Ανέφερε ότι αυτή την περίοδο διενεργείται μελέτη βιωσιμότητας από τον Οίκο PWC.
Στα πλαίσια της διαδικασίας αυτής αποστέλλονται 1500 ερωτηματολόγια με τα οποία ζητούν από τους καταναλωτές να απαντήσουν κατά πόσον είναι ικανοποιημένοι από τις τράπεζες, αν είναι διατεθειμένοι να μεταφέρουν τους λογαριασμούς τους κι αν θα επένδυαν τουλάχιστον σε μια μετοχή των 50 ευρώ.

Ανέφερε ότι κάποιοι άνθρωποι ηλικίας άνω των 45-50 που γνωρίζουν την αξία της συνεργατικής ιδέας θα προσφέρουν απλόχερα.

Ανέφερε ότι δεν πρόκειται για εύκολο εγχείρημα καθώς η δημιουργία μιας τράπεζας, χρειάζεται , μελέτη βιωσιμότητας, τα απαραίτητα κεφάλαια και ένα Διοικητικό Συμβούλιο, τα μέλη του οποίου πρέπει να διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα έτσι ώστε να λάβει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy