Με την εισαγωγή του κατώτατου μισθού επωφελούνται 80 χιλιάδες εργαζόμενοι, λέει ο Κούσιος

Με την εισαγωγή του κατώτατου μισθού επωφελούνται 80 χιλιάδες εργαζόμενοι, ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ο υπουργός εργασίας Κυριάκος Κούσιος, υπογραμμίζοντας τη σημασία αυτής της μεταρρύθμισης η οποία, είπε, πρέπει να διαφυλαχθεί.

Πρόσθεσε ότι ακριβώς ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του θεσμού θα γίνει αναπροσαρμογή στην οποία θα λαμβάνεται υπόψη η αγοραστική δύναμη των πολιτών.


Ερωτηθείς ο κύριος Κούσιος απάντησε ότι το υπουργείο εργασίας δεν θα δεχθεί με κανένα τρόπο να παραβιαστεί το διάταγμα για τον κατώτατο μισθό.

Όσον αφορά το πέναλτι του 12% σε όσους παίρνουν σύνταξη στο 63 έτος ηλικίας ο κος Κούσιος είπε ότι στην ουσία αυτός που κάνει αυτή την επιλογή μέχρι τα 81 του θα πάρει τα ίδια χρήματα με αυτόν που συνταξιοδοτείται στα 65.

Υπενθύμισε ότι με βάση το νόμο και το προσδόκιμο ζωής η συνταξιοδότηση καθορίζεται το 67ο έτος ηλικίας.


Ανέφερε ακόμη ότι σύντομα αναθέτει σε οίκο του εξωτερικού τη διενέργεια μελέτης για τη συνταξιοδότηση όσων εργάζονται σε βαριά επαγγέλματα.

Το θέμα των συντάξεων, είπε, θα εξεταστεί και από το εργατικό συμβουλευτικό σώμα. Ο κύριος Κούσιος παραδέχθηκε ότι υπάρχει στρέβλωση στο ύψος των συντάξεων που πρέπει να διορθωθεί καθώς κάποιοι παίρνουν πολύ χαμηλές συντάξεις.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.