Την ένταξη των παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία συζήτησε με την ΠΟΕΔ ο Υπ. Παιδείας

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου είχε την Τρίτη τηλεδιάσκεψη με τη Γραμματεία της ΠΟΕΔ, στο πλαίσιο της οποίας, αναφέρθηκε στις πολιτικές που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, όσον αφορά στην ένταξη των παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία στο εκπαιδευτικό σύστημα και στις ενέργειες που προωθούνται για την ομαλή μετάβαση των μαθητών και μαθητριών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, σχετικά με τις καινοτομίες και τις πολιτικές αυτές θα γίνει και συνάντηση της Διεύθυνσης Δημοτικής Εκπαίδευσης με την ηγεσία της εκπαιδευτικής οργάνωσης, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αναφορικά με τον προγραμματισμό διαγνώσεων σε πρώιμο στάδιο, ο Υπουργός σημείωσε ότι θα γίνονται στο εξής συστηματικά διαδικασίες από την Προδημοτική Εκπαίδευση και τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, ούτως ώστε να εντοπίζονται ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και μαθησιακές δυσκολίες, προκειμένου να ανταποκρίνονται ανάλογα τα προγράμματα του Υπουργείου και να περιορίζονται ελλείψεις ή προβλήματα.

Επισήμανε ότι πρόκειται για διαγνωστικές διαδικασίες που θα εφαρμόζονται σε μόνιμη βάση, αλλά οπωσδήποτε έχουν ιδιαίτερη σημασία σε αυτή τη χρονική περίοδο έναντι ενδεχόμενων επιπτώσεων της πανδημίας.

Ο Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στη συνέχεια και στο θέμα των Εξετάσεων Διορίσιμων Εκπαιδευτικών και επισήμανε ότι θα πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας του εν λόγω συστήματος, ώστε να εξυπηρετεί αποτελεσματικότερα τον σκοπό του.

Ο κ. Προδρόμου είπε τέλος ότι θα ενημερωθεί και η ΠΟΕΔ για τη συγκεκριμένη πρόταση τροποποίησης της νομοθεσίας προκειμένου να ληφθούν υπόψη και απόψεις ή εισηγήσεις των εκπαιδευτικών.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.