Την επιδημιολογική κατάσταση συζήτησαν σε τηλεδιάσκεψη Κυριακίδου και οι ειδικοί των κρατών μελών

epa08815098 European Commissioner in charge of Health Stella Kyriakides during a debate on 'EU4Health program' and Covid-19 vaccination program during a mini plenary session of the European Parliament in Brussels, Belgium, 12 November 2020. EPA/OLIVIER HOSLET

Την σημερινή επιδημιολογική κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω και της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον, συζήτησαν σε τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου και η Συμβουλευτική Πλατφόρμα της ΕΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΣε σχετική σχετική της ανάρτηση στο Twitter η κ. Κυριακίδου υπογράμμισε πως καθώς τα κρούσματα σημειώνουν νέα ρεκόρ και τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν αυξημένες πιέσεις «είναι η ώρα για συνεχή επαγρύπνηση και ευθύνη».

«Οι εμβολιασμοί, οι ενισχυτικές δόσεις και οι μάσκες μπορούν να μας βοηθήσουν να προστατεύσουμε τις κοινότητες μας» προσθέτει.

Η Συμβουλευτική Πλατφόρμα για την πανδημία αποτελείται από ειδικούς και εκπροσώπους των υγειονομικών αρχών των κρατών μελών, ενώ στις συναντήσεις συμμετέχουν αρμόδιοι αξιωματούχοι από την Κομισιόν και οι επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.