Την επόμενη εβδομάδα αρχίζει η σχολική χρονιά στα κατεχόμενα – Υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Στις 13 Σεπτεμβρίου αρχίζει η πρωτοβάθμια και στις 14 Σεπτεμβρίου η δευτεροβάθμια εκπαίδευση στα κατεχόμενα, με τη χρήση μάσκας να είναι υποχρεωτική.

Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, η σχολική χρονιά 2022-2023 θα λήξει στις 16 Ιουνίου. Οι ενδιάμεσες διακοπές είναι μεταξύ 1 και 15 Φεβρουαρίου 2023.

Στα κατεχόμενα λειτουργούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση 111 «δημόσια» δημοτικά και 16 ιδιωτικά με συνολικά περίπου 25.000 μαθητές.

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση λειτουργούν 37 «δημόσια» σχολεία και 12 ιδιωτικά με 23.000 περίπου μαθητές γυμνασίων και λυκείων. Λειτουργούν επίσης 12 τεχνικά λύκεια με 4000 μαθητές.

Συνολικά, 5.800 εκπαιδευτικοί εργάζονται σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της «ανώτατης επιτροπής μεταδοτικών ασθενειών», η χρήση μάσκας για όλους τους μαθητές 6 ετών κι άνω εντός των τάξεων και κλειστών χώρων στα σχολεία, είναι υποχρεωτική.

Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για τους μαθητές και τον οδηγό, αλλά και τυχόν συνοδούς, εντός των σχολικών λεωφορείων.

Η χρήση μάσκας για μαθητές ηλικίας 4 – 6 ετών, συστήνεται, δεν είναι υποχρεωτική.

Εάν υπάρχει θετικό περιστατικό Covid-19 στην οικογένεια, το παιδί θα συνεχίσει στο σχολείο, εκτός εάν το θετικό άτομο και το παιδί είναι ανεμβολίαστα.

Στην ανακοίνωση της «επιτροπής» προστίθεται πως σε πρόγραμμα ελέγχου που θα καταρτίσει το «υπουργείο υγείας» θα περιλαμβάνεται τυχαίος δειγματοληπτικός έλεγχος σε σχολεία.

Οι εκπαιδευτικοί θα ελέγχουν για συμπτώματα των μαθητών στις τάξεις τους και σε περίπτωση που εντοπισθεί μαθητής με υψηλό πυρετό, βήχα, πονόλαιμο κά θα παραπέμπεται για τεστ.

Υπογραμμίζεται η ανάγκη προσωπικής υγιεινής και απολύμανσης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy