Την ερχόμενη εβδομάδα το Π.Γ. του ΑΚΕΛ αποτιμά το εκλογικό αποτέλεσμα

 

Συσπειρωμένο, ενωμένο και δυνατό το ΑΚΕΛ

Την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ για να προβεί σε μια πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών και να συζητήσει το σκηνικό όπως διαμορφώνεται μετά τις εκλογές της Κυριακής.

Πληροφορίες από το ΑΚΕΛ που επικαλείται το ΚΥΠΕ, αναφέρουν ότι στο Π.Γ. θα συζητηθεί η αποτίμηση των εκλογών, ενώ το θέμα θα συζητηθεί και στην Κ.Ε. καθώς και στις κομματικές ομάδες βάσης.

Η ίδια πηγή, σε μια πρώτη εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα, εξέφρασε την άποψη ότι το ΑΚΕΛ «παρά το γεγονός ότι δεν υλοποιήθηκε ο στόχος για εκλογή του Ανδρέα Μαυρογιάννη στην προεδρία της Δημοκρατίας, βγήκε συσπειρωμένο, ενωμένο και δυνατό».

Σε ερώτηση εάν το ΑΚΕΛ θα κρατήσει επαφή με τις προσωπικότητες που στήριξαν την υποψηφιότητα Μαυρογιάννη, η πηγή από το ΑΚΕΛ είπε ότι κατά την πάγια τακτική του κόμματος, «δεν θα διατηρήσουμε μόνο επαφή, αλλά θα δούμε και τρόπους συνεργασίας».

 

Αμφισβήτηση Αβέρωφ, πέραν των τριών οι υποψήφιοι στον ΔΗΣΥ

Έντονη φαίνεται να είναι η εσωτερική αντιπολίτευση στον ΔΗΣΥ εναντίον του Αβέρωφ Νεοφύτου για την εκλογική αποτυχία στον 1ο γύρο των προεδρικών εκλογών της 5ης Φεβρουαρίου.

Η ψεσινή σύνοδος του Π.Γ. του κόμματος, με μοναδικό θέμα συζήτησης το χρονοδιάγραμμα για το Εκλογικό Συνέδριο, διεξήχθη σε βαρύ κλίμα, με τις εσωτερικές κόντρες να έχουν χτυπήσει κόκκινο. Σύμφωνα με την σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Π.Γ. θα διεξαχθούν δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Στις 11 Μαρτίου θα γίνει η εκλογή του προέδρου του κόμματος και στις 6 και 7 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η Παγκύπρια Τακτική Συνέλευση για εκλογή της υπόλοιπης ηγετικής πυραμίδας του κόμματος. Υποψηφιότητες θα κατατεθούν την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου.

Στο μεταξύ, ενδιαφέρον για την προεδρία του κόμματος φέρονται να εκφράζουν μέχρι στιγμής οι Χάρης Γεωργιάδης και Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του στην εκπομπή του OMEGA «Ενημέρωση Τώρα». Πληροφορίες φέρουν επίσης τον Ν. Νουρή και την Αννίτα Δημητρίου να ενδιαφέρονται για τη θέση του προέδρου του κόμματος.

 

Συμβουλές Αναστασιάδη σε Χριστοδουλίδη

Ο απερχόμενος Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης έδωσε κάποιες συμβουλές στον νέο Πρόεδρο Ν. Χριστοδουλίδη, σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου, ύστερα από την ψεσινή τους συνάντηση. Κληθείς να πει αν ζήτησε κάποια συμβουλή από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τα νέα του καθήκοντα, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως μέσα στο πλαίσιο της συζήτησης ακούστηκαν συμβουλές και ήταν σημαντικό.

Ανέφερε επίσης πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον ενημέρωσε για τα μεγάλα θέματα που εκκρεμούν και αφορούν ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης, αλλά και θέματα που άπτονται του Κυπριακού. Είπε, ακόμη, πως συζήτησαν και θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης, όπως εργασιακά, θέματα της οικονομίας, ενώ πρόσθεσε ότι θα συναντηθεί ξανά με τον κ. Αναστασιάδη πριν την αποχώρησή του από το Προεδρικό.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy