Για την «καρέκλα» οι Χριστοδουλίδης – Αβέρωφ, για τον τόπο ο Μαυρογιάννης

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Όσο πλησιάζουμε στις προεδρικές εκλογές, τόσο περισσότερο αποκαλύπτεται η πολιτική γύμνια του συναγερμικού υποψηφίου Νίκου Χριστοδουλίδη, αλλά και οι σκοπιμότητες και τα πολιτικά παιχνίδια που παίζει και ο original συναγερμικός υποψήφιος Αβέρωφ Νεοφύτου.

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται άγριος τσακωμός κατά πόσον ο κ. Χριστοδουλίδης έδωσε δεσμεύσεις και υποσχέσεις στα κόμματα που τον στηρίζουν -έχει προηγηθεί η διαρροή εγγράφου για τις απαιτήσεις και όρους που έθεσε το ΔΗΚΟ στον κ. Χριστοδουλίδη- με τον Αβέρωφ Νεοφύτου και τον ΔΗΣΥ να προσπαθούν να πουν ότι ο κ. Χριστοδουλίδης δεν είναι συναγερμικός υποψήφιος -προφανής ο στόχος για επαναπατρισμό ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ που στηρίζουν Χριστοδουλίδη- αλλά υποψήφιος της «κοινοπραξίας» ΔΗΚΟ, ΔΗΠΑ, ΕΔΕΚ, Ελένης Θεοχάρους, Α. Θεμιστοκλέους κ.λπ. Ο κ. Αβέρωφ υποστηρίζει ότι ο κ. Χριστοδουλίδης έδωσε διαφορετικές δεσμεύσεις στα κόμματα που αποτελούν την «κοινοπραξία» και στόχος τους είναι να απομακρύνουν τον ΔΗΣΥ από την εξουσία για να κυβερνούν οι Χριστοδουλίδης – Σιζόπουλος, Καρογιάν και Παπαδόπουλος. Ο κ. Αβέρωφ δηλώνει ακόμη ότι είναι ο μόνος original συναγερμικός που θα συνεχίσει το έργο της διακυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ.

Από την πλευρά του, ο κ. Χριστοδουλίδης απορρίπτει τα όσα του καταλογίζει ο κ. Αβέρωφ και επαναλαμβάνει ότι παραμένει μέλος του ΔΗΣΥ και ότι είναι περήφανος για το έργο της διακυβέρνησης του ΔΗΣΥ και θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο…

Από όποια οπτική πολιτική γωνία αναλύσουμε τη στάση των κ.κ. Αβέρωφ και Χριστοδουλίδη βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι έγνοια και των δύο είναι η προεδρική καρέκλα και η εξουσία. Και οι δύο δηλώνουν μέλη του ΔΗΣΥ και συνεχιστές της διακυβέρνησης ΔΗΣΥ – Αναστασιάδη και επειδή δεν συμφωνούν ποιος από τους δύο είναι ο φυσικός διάδοχος του κ. Αναστασιάδη, τσακώνονται και μάλιστα άγρια σε σημείο που οι πολίτες τούς βλέπουν και αγανακτούν, γνωρίζοντας ότι ο τόπος υποφέρει από ένα σωρό σοβαρά προβλήματα.

Εάν πραγματικά θέλουμε και εννοούμε την πραγματική αλλαγή, τότε μόνο μια υποψηφιότητα υπάρχει και η οποία έχει προοπτικές νίκης. Είναι η ανεξάρτητη υποψηφιότητα Α. Μαυρογιάννη. Υποψηφιότητα με ξεκάθαρες προγραμματικές θέσεις, με αξιοπιστία και με καθαρά χέρια, η οποία μπορεί να πάρει την Κύπρο μπροστά και προοδευτικά. Η αξιοποίηση αυτής της ευκαιρίας ανήκει στους πολίτες.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.