Την…κατσάδα του Διοικητικού Δικαστηρίου δέχθηκε η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας

Την κατσάδα του Διοικητικού Δικαστηρίου δέχθηκε η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας λόγω της απόφασής της να μειώσει τις απολαβές δεσμοφύλακα κατά 50% θέτοντας τον παράλληλα σε διαθεσιμότητα λόγω υπόθεσης ανεύρεσης έμφορτου πιστολιού και ποσότητας σκόνης πιθανόν κοκαίνης, μετά από έρευνα στο αυτοκίνητό του.

Μετά από επιστολή του Υπουργού Δικαιοσύνης, η ΕΔΥ έθεσε τον δεσμοφύλακα στις 31 Μαρτίου 2017 σε διαθεσιμότητα, για περίοδο τριών μηνών μέχρι να ολοκληρωθεί η αστυνομική έρευνα που είχε διαταχθεί εναντίον του. Στις 21 Ιουνίου ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου είχε υποβάλει πρόταση για παράταση της διαθεσιμότητας για άλλους τρεις μήνες με το αιτιολογικό ότι η ποινική έρευνα είναι σε εξέλιξη. Η ΕΔΥ λαμβάνοντας υπόψη την επιστολή της 21/6/17 και τις γραπτές παραστάσεις του δικηγόρου του αιτητή, στις 30/6/2017 αποφάσισε να θέσει τον αιτητή σε διαθεσιμότητα μέχρι την ολοκλήρωση της ποινικής υπόθεσης εναντίον του. Περαιτέρω αποφασίστηκε ότι κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας ο υπάλληλος λαμβάνει το ½ των απολαβών της θέσης του. Η εξέταση της υπόθεσης εκκρεμεί στο δικαστήριο.

Το Διοικητικό Δικαστήριο απεφάνθη ότι η απόφαση ακυρώνεται μερικώς, μόνο στο μέρος της απόφασης που αφορά στις απολαβές που θα λαμβάνει ο αιτητής κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας του. Ο λόγος ακύρωσης “του αναιτιολόγητου του μέρους της απόφασης της ΕΔΥ που αφορούσε τις απολαβές του αιτητή καθ’ όλη τη διάρκεια της διαθεσιμότητας του μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης της εναντίον του ποινικής υπόθεσης, γίνεται δεκτός” αναφέρει το Διοικητικό Δικαστήριο επισημαίνοντας οτι η ΕΔΥ είχε ενώπιον της στοιχεία με βάση τα οποία ο δεσμοφύλακας οφείλει σε τραπεζικό ίδρυμα μηνιαία δόση €932,57 στεγαστικού δανείου και είναι πατέρας ανήλικου παιδιού. Στη βάση αυτών των δεδομένων ο δικηγόρος του αιτητή, Γιάννης Πολυχρόνης είχε επιχειρηματολογήσει ότι η απόφαση μείωσης των απολαβών ήταν αναιτιολόγητη.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.