Για την Κύπρο μας, μπορούμε!

Του Στέφανου Στεφάνου*

Η ώρα της αλήθειας έφθασε! Σήµερα οι πολίτες αναλαµβάνουν την ευθύνη για το µέλλον της Κύπρου µας, για το µέλλον της νέας γενιάς, µε την ψήφο τους.

Μόνο οι πολίτες έχουν τη δύναµη να κάνουν τη διαφορά και να προσδώσουν περιεχόµενο στο θυµό και την απογοήτευση για την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα µας.

Για τα φαινόµενα θεσµικής διαφθοράς.

Για το γεγονός ότι η Κύπρος βρίσκεται στα χαµηλότερα σκαλοπάτια της παγκόσµιας κλίµακας της διαφθοράς.

Γι’ αυτά που οδηγούν την πατρίδα µας σε ανυποληψία. Για την ενίσχυση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Για όλα όσα υποθηκεύουν τα όνειρα των νέων ανθρώπων. Την αναξιοκρατία, το ρουσφέτι, την αδυναµία απόκτησης προσιτής στέγης, για την κοινωνική ανασφάλεια που βιώνουν.

Μόνο οι πολίτες έχουν τη δύναµη να δώσουν απάντηση στο κλειστό σύστηµα συµφερόντων που για δέκα χρόνια κυβερνά και επιδιώκει απροκάλυπτα και προκλητικά να γαντζωθεί στην εξουσία. Να δώσουν την ελπίδα µε τη δύναµη της ψήφου τους. Για να µη µείνουν ατιµώρητα τα µεγάλα σκάνδαλα και τα οικονοµικά εγκλήµατα. Για να αποµακρυνθούν από το τιµόνι του κράτους αυτοί που ποδοπάτησαν θεσµούς, αλλά και κοινωνικές κατακτήσεις και απειλούν µε εκθεµελίωση βασικών δικαιωµάτων των εργαζοµένων.

Η ώρα της απόφασης έχει φτάσει!

Η αλλαγή είναι υπόθεση όλων µας, αλλά και ατοµική ευθύνη του καθενός και της καθεµιάς από εµάς. Όλοι και όλες γινόµαστε πρωταγωνιστές της αλλαγής, την οποία επιζητά η µεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας µας. Γυρίζουµε σελίδα και κάνουµε τη νέα αρχή που έχει ανάγκη ο τόπος µας και ο λαός µας.

Ας µην πάει καµία ψήφος χαµένη. Όσοι νοιαζόµαστε για το αύριο της πατρίδας και των παιδιών µας, όσοι θέλουµε να αλλάξουν τα πράγµατα στην Κύπρο και να αναγεννηθεί η ελπίδα ψηφίζουµε για την προοδευτική αλλαγή.

Και προοδευτική αλλαγή σηµαίνει αλλαγή µε προοπτική, σηµαίνει µια επιλογή:

Σηµαίνει Ανδρέα Μαυρογιάννη. Στο πρόσωπό του οι πολίτες συνάντησαν έναν άνθρωπο αδιαµφισβήτητης ακεραιότητας και εντιµότητας. Υπόδειγµα ήθους. Όπως ακριβώς θέλουµε να είναι ο ηγέτης της χώρας µας. Ηγέτης που θα κάνει υπερήφανους όλους µας. Ηγέτης που είναι καθαρός και χωρίς καµία διαπλοκή, ώστε να µπορεί να συγκρουστεί µε τη διαφθορά σε κάθε επίπεδο.

Το ΑΚΕΛ και η Αριστερά της Κύπρου επέλεξαν να στηρίξουν τον ανεξάρτητο υποψήφιο Ανδρέα Μαυρογιάννη για την προεδρία της ∆ηµοκρατίας για δύο βασικούς λόγους:

Πρώτον, για την αποφασιστικότητά του να ολοκληρώσουµε την προσπάθεια για τη λύση του Κυπριακού. Η µακρά διαδροµή του, όπου υπηρέτησε τον τόπο µας µε ευσυνειδησία και αποτελεσµατικότητα, αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο. Ώστε να σπάσει το αδιέξοδο και να οδηγηθούµε επιτέλους στην απελευθέρωση και την επανένωση της Κύπρου µας.

∆εύτερον, για το πρόγραµµά του που παρουσίασε στο λαό και το οποίο αποτελεί το κοινωνικό συµβόλαιο µε το λαό. Πρόγραµµα κοινωνικό, προοδευτικό και οικολογικό. Με µέτρα που αγκαλιάζουν τους εργαζοµένους, τα νέα ζευγάρια, τη µεσαία τάξη. Πρόγραµµα µε µεγάλες προοδευτικές τοµές στην Παιδεία, την Υγεία, τη στέγαση, τη χρηστή διοίκηση, τα δικαιώµατα των πολιτών, τον Πολιτισµό.

Ας γίνουµε λοιπόν σήµερα οι πρωταγωνιστές της αλλαγής. Για να µην επιτρέψουµε στη διχοτόµηση να νοµιµοποιηθεί. Για να µην αφήσουµε τον τόπο και την κοινωνία µας στο βούρκο της απαξίωσης. Για την Κύπρο µας, για το λαό µας, για τη νέα γενιά, µπορούµε να φέρουµε την προοδευτική αλλαγή! Με την ψήφο µας αναλαµβάνουµε την ευθύνη µας.

*Γενικός Γραµµατέας του ΑΚΕΛ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy