Την «κυβέρνηση» Ουστέλ την σχημάτισε η κυβέρνηση στην Τουρκία, δηλώνει ο Όζερσαϊ

Την θέση ότι η υφιστάμενη κυβέρνηση της Τουρκίας επιθυμούσε να δει τον Ουνάλ Ουστέλ στο «αξίωμα» του «πρωθυπουργού», εξέφρασε ο πρόεδρος του Κόμματος του Λαού (ΚΛ), Κουντρέτ Όζερσαϊ στα πλαίσια νέων δηλώσεων του στον τ/κ Τύπο.

Σύμφωνα με την «Κίπρις Ποστασί», ο κ. Όζερσαϊ, ο οποίος πρόσφατα αποχώρησε από την «βουλή», υπενθύμισε ότι προηγουμένως το κόμμα του είχε προειδοποιήσει ότι «το κοινοβούλιο θα καταστεί ανίκανο». Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτός ο κίνδυνος σήμερα πλέον έχει γίνει πραγματικότητα.

«Ποιος ήθελε ορισμένα ονόματα στο υπουργικό συμβούλιο;», διερωτήθηκε ο κ. Όζερσαϊ, πραγματοποιώντας αναφορά στην νέα εμπλοκή της Τουρκίας στα εσωτερικά πολιτικά δρώμενα της τ/κ κοινότητας. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο νέος «πρωθυπουργός» ενδιαφέρεται για την άποψη της Άγκυρας και όχι του «τ/κ εκλογικού σώματος».

Ο κ. Όζερσαϊ ανάφερε επίσης,  ότι πρόσφατα συνομίλησε με ορισμένους «υπουργούς», οι οποίοι τον ενημέρωσαν για «παράνομες» πράξεις στην «αρχή ηλεκτρισμού». Επίσης, άσκησε κριτική στην «κυβέρνηση» και για το ζήτημα της πρόσφατης μεγάλης πυρκαγιάς στα κατεχόμενα.

Μερίδιο από την κριτική του κ. Όζερσαϊ έλαβαν και τα δυο μικρότερα κόμματα που συμμετάσχουν στην «κυβέρνηση» καθώς και οι δυο γυναίκες «βουλευτές» του ΚΛ που παραμένουν στην «βουλή».

«Θα είναι μεγάλη ντροπή για όλους μας σε περίπτωση που αποτύχουμε να διαλύσουμε αυτήν την κυβέρνηση που δημιουργήθηκε με εντολή (της Τουρκίας)», είπε ο κ. Όζερσαϊ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.