Την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής ζητούν εκ νέου οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο που προέκυψε στην Παιδεία.

ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ συναντήθηκαν σήμερα με τον Προεδρεύοντα της Βουλής, Βουλευτή του ΑΚΕΛ Αδάμο Αδάμου, στον οποίο παρέδωσαν υπόμνημα με τις θέσεις τους. Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, μιλώντας εκ μέρους των τριών οργανώσεων σημείωσε ότι οι συντεχνίες των εκπαιδευτικών προσβλέπουν στην παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής, ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να προχωρήσουν οι δύο πλευρές σε ένα εποικοδομητικό διάλογο, όπου όλα τα προβλήματα θα συζητηθούν στο τραπέζι.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόθεση της ΣΕΚ να αναλάβει πρωτοβουλία για εκτόνωση της κατάστασης, ο κ. Φυλακτού είπε ότι μέχρι στιγμής οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών δεν έχουν στα χέρια τους οποιαδήποτε τέτοια πρωτοβουλία, εκφράζοντας την ετοιμότητα όταν κάτι τέτοιο γίνει, να την αποδεκτούν.

Ο εκπρόσωπος τύπου του προέδρου της Βουλής Λουκάς Φουρλάς δήλωσε ότι ο προεδρεύων τους Σώματος Αδάμος Αδάμου θα ενημερώσει εντός της ημέρας τον πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος βρίσκεται στην Ουγγαρία, για το περιεχόμενο του υπομνήματος.

Ο κύριος Φουρλάς σημείωσε ότι ο πρόεδρος της Βουλής ενδιαφέρεται πάρα πολύ για το ζήτημα της Παιδείας και είναι έτοιμος εφόσον του ζητηθεί να εμπλακεί εκ νέου στις προσπάθειες γεφύρωσης των διαφορών μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και των εκπαιδευτικών.