Την Πέμπτη η συνάντηση του ΠτΔ με το Βοηθό Γ.Γ. του ΟΗΕ

Με τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική, στο Τμήμα Πολιτικών και Ειρηνευτικών Υποθέσεων, Μιροσλάβ Γιέτζια, θα συναντηθεί την ερχόμενη Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ανδρέας Ιωσήφ, κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επαναλάβει στον αξιωματούχο του ΟΗΕ «την ετοιμότητα και τη βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη της διαδικασίας συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού εντός του συμφωνημένου πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών».

«Σταθερή θέση της πλευράς μας παραμένει η συνέχιση των προσπαθειών, με στόχο την επανέναρξη της διαδικασίας για την επίλυση του Κυπριακού, στη βάση μιας Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Γέτζια, κατόπιν εντολών του ΓΓ του ΟΗΕ, ανέλαβε να εξετάσει το ενδεχόμενο της δημιουργίας κλίματος που θα επιτρέψει την επανέναρξη συνομιλιών για λύση του Κυπριακού. Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ είχε βρεθεί στη Κύπρο τον περασμένο Ιούλιο και είχε συναντηθεί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και με τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ. Αναμένεται ότι κατά την επίσκεψη του, ο κ. Γιέτζια θα συναντηθεί και τώρα με τον κ. Τατάρ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.