Με την… προηγούμενη Κυβέρνηση απαντά ο Πελεκάνος στο ΑΚΕΛ για τον Κατώτατο Μισθό

Ο καθορισμός Εθνικού Κατώτατου Μισθού προστατεύει τους συμπολίτες μας, απαντά η Κυβέρνηση, μέσω του Εκπροσώπου της, Μάριου Πελεκάνου, στο ΑΚΕΛ με τον κ. Πελεκάνο να καταφεύγει ξανά στη Κυβέρνηση Χριστόφια για να απαντήσει στο κόμμα της Εζεκία Παπαϊωάννου.

Σε γραπτή του δήλωση, που εξέδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ. Πελεκάνος επιτίθεται στο ΑΚΕΛ λέγοντας ότι “το ΑΚΕΛ, κατά την προσφιλή του πρακτική, μηδενίζει μια από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις που έγιναν στα 62 χρόνια ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας, αυτής του Εθνικού Κατώτατου Μισθού (ΕΚΜ)”.

Ισχυρίζεται δε ότι η εν λόγω μεταρρύθμιση “στόχο έχει την εξασφάλιση ενός κατώτατου μισθού στους χαμηλόμισθους συμπολίτες μας, όταν η συνδικαλιστική οργάνωση του ΑΚΕΛ υπογράφει συλλογικές συμβάσεις για μισθούς των 720 έως 800 ευρώ”.

Κατά την ίδια προσφιλή πολιτική του το ΑΚΕΛ θέλει να ξεχνά τα λαϊκά παντοπωλεία που δημιούργησε κατά την πενταετία που διακυβέρνησε τον τόπο, ξεχνά ότι ανέβασε την ανεργία πέραν του 16%, όπως ξεχνά τους μισθούς πείνας που απολάμβαναν οι εργοδοτούμενοι κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του, ισχυρίζεται ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Επιπλέον, ο κ. Πελεκάνος λέει ότι το ΑΚΕΛ ”παραγνωρίζει σκόπιμα ότι από τον ΕΚΜ επωφελούνται δεκάδες χιλιάδες χαμηλόμισθοι συμπολίτες μας και ότι οι αυξήσεις στους μισθούς τους σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν μέχρι και το 30% του μισθού που λαμβάνουν σήμερα”.

Ισχυρίζεται το ΑΚΕΛ ότι η Κυβέρνηση νομιμοποιεί την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και θεσμοθετεί τη φθηνή εργασία, επισημαίνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. “Είναι ακριβώς ό,τι το ΑΚΕΛ με τις πράξεις και παραλείψεις του κατάφερε να πετύχει τη μαύρη πενταετία που ανέλαβε τη διακυβέρνηση του τόπου”, προσθέτει.

Περαιτέρω, ο κ. Πελεκάνος σημειώνει ότι “ο καθορισμός ΕΚΜ, ακριβώς, προστατεύει τους χαμηλόμισθους συμπολίτες μας, όπως επίσης δίνει τη δυνατότητα για συνομολόγηση συλλογικών συμβάσεων”.

Ακόμη, λέει ότι στο Διάταγμα για τον ΕΚΜ εξαιρείται η εφαρμογή των διαταξεών του για οποιονδήποτε εργαζόμενο ισχύουν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις, ενώ ταυτόχρονα, με ξεχωριστό άρθρο του Διατάγματος, κατοχυρώνονται οι ευνοϊκότερες συνθήκες για τους εργαζόμενους.

“Έχουμε δει τι έφερε στον τόπο η «προοδευτική» Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ την πενταετία 2008-2013. Βλέπουμε ταυτόχρονα το τι προσέφερε τα τελευταία εννέα χρόνια στον τόπο η Κυβέρνηση Αναστασιάδη με την εισαγωγή του ΕΕΕ, του ΓΕΣΥ, τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων και των χαμηλοσυνταξιούχων”, συνεχίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

“Αφήνουμε στην κρίση του λαού το ΑΚΕΛ και τις μηδενιστικές του προσεγγίσεις”, καταλήγει ο κ. Πελεκάνος.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.