Την προώθηση της θαλάσσιας και ναυτιλιακής εκπαίδευσης συζήτησαν Δήμαρχος Λάρνακας και Υφ. Ναυτιλίας

Τρόπους για προώθηση της θαλάσσιας και ναυτιλιακής εκπαίδευσης στην Κύπρο, συζήτησαν κατά τη διάρκεια συνάντησής τους ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020, συμμετείχαν επίσης Υπηρεσιακοί Λειτουργοί του Δήμου Λάρνακας και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου Αριστείας Θαλάσσιας και Ναυτικής Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας (CMMI) Ζαχαρίας Σιόκουρου».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης «συζητήθηκαν τρόποι για την προώθηση της θαλάσσιας και ναυτιλιακής εκπαίδευσης στη Κύπρο καθώς και τρόποι για πλήρη αξιοποίηση του Κέντρου Αριστείας Θαλάσσιας και Ναυτικής Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της Κυπριακής Ναυτιλίας».

Ο Δήμαρχος Λάρνακας «ζήτησε τη στήριξη του Υφυπουργού όσον αφορά την αναγκαιότητα της δημιουργίας της Πανεπιστημιακής Σχολής στη Λάρνακα για την Επιστήμη και Τεχνολογία της Θάλασσας. Ζήτησε επίσης τη συμπόρευση με το Δήμο Λάρνακας ώστε να γίνει ξεκάθαρο το μήνυμα ότι η δημιουργία αυτής της Σχολής θα έχει πολύ ευεργετικές προεκτάσεις και ωφελήματα στην περαιτέρω ανάπτυξη της κυπριακής ναυτιλίας και όλων των σχετικών επαγγελμάτων με τη θάλασσα».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy