Την προστασία του σχεδίου πολιτογραφήσεων ζητούν οργανώσεις – Τάσσονται υπέρ των διαβατηρίων

Επιχειρηματίες και οργανώσεις ζητούν προστασία του σχεδίου πολιτογραφήσεων και τάσσονται υπέρ των διαβατηρίων.

Όπως αναφέρουν, το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα μέσα από την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, συμβάλει άμεσα και ουσιαστικά σε κλάδους ζωτικής σημασίας, όπως είναι οι Υπηρεσίες, οι Κατασκευές, ο Τουρισμός, και το Εμπόριο.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι οργανώσεις ΟΕΒ, Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, η Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου, Σύνδεσμος Μεταλλουργικών Βιομηχάνων Κύπρου, Σύνδεσμος Εργοληπτών και Ηλεκτρολογικών Έργων Κύπρου, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Βιομηχάνων Επίπλου και Ξυλουργικών, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Συμβούλων Επιχειρήσεων και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης .

«Δημιουργούνται και διατηρούνται χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας σε ευρύ φάσμα επαγγελμάτων, ενισχύοντας παράλληλα τη διαδικασία μείωσης των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων. Πρόσθετα, το Επενδυτικό Πρόγραμμα έχει σημαντική συνεισφορά στη μείωση του δημόσιου χρέους από άμεσους και έμμεσους φόρους, στην υλοποίηση μεγάλων αναπτύξεων, ενδυναμώνοντας την προσπάθεια που καταβάλλει η Κύπρος για να εδραιωθεί ως διεθνές επιχειρηματικό κέντρο», σημειώνουν.

Επισημαίνουν ότι ενδεχομένως να υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις που χρήζουν επανεξέτασης, αλλά μετά την εφαρμογή διορθωτικών μέτρων από την πολιτεία, το νέο, αυστηρότερο Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις προκλήσεις της οικονομίας και της διεθνούς εικόνας της Κύπρου. «Σε αυτή την κοινή προσπάθεια, η καλλιέργεια ενός κλίματος αβεβαιότητας είναι επιζήμια», τονίζουν.

«Είναι ζωτικής σημασίας να προστατεύσουμε το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, τη δύναμη ανάπτυξης που δίνει στην οικονομία του τόπου και να θωρακίσουμε παράλληλα την αξιοπιστία της χώρας μας. Γι΄ αυτό είναι επιβεβλημένο όλοι να παραμερίσουμε τις όποιες ενδεχόμενες διαφορές και συλλογικά να εργαστούμε για την προστασία του κύρους της οικονομίας και της Κύπρου», καταλήγουν.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.