Την προσθήκη της Κύπρου σε ακόμα ένα διάδρομο διευρωπαϊκών μεταφορών, ανακοίνωσε στις Βρυξέλλες ο Καρούσος

«Η συνδεσιμότητα είναι ο θεμέλιος λίθος για οτιδήποτε κάνουμε, είτε μέσω θάλασσας, μέσω ξηράς είτε μέσω αέρος», ανέφερε ο Υπουργός Συγκοινωνιών Γιάννης Καρούσος κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (σε σύνθεση Υπουργών Μεταφορών) στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα.

«Για αυτό είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί σήμερα καταφέραμε, διασφαλίσαμε και πετύχαμε η Κύπρος να προστεθεί σε ένα επιπρόσθετο διάδρομο ΔΕΔ-Μ (σ.σ. διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών), τον διάδρομο Βαλκανίων – Μαύρης Θάλασσας – Αιγαίου, επιπρόσθετα προς τον διάδρομο Δυτικών Βαλκανίων, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός για τη διασυνδεσιμότητα μιας χώρας όπως η Κύπρος» πρόσθεσε.

Όπως τόνισε, η Κύπρος είναι απομονωμένο κράτος μέλος, καθώς είναι νησί. «Για αυτό είναι που εργαζόμαστε τόσο σκληρά για να βελτιώσουμε τη συνδεσιμότητά μας», σημείωσε ο κ. Καρούσος, προσθέτοντας ότι η γενική προσέγγιση που υιοθετείται σήμερα «ανοίγει πολλές προοπτικές για μελλοντική εκμετάλλευση και πολλά πλεονεκτήματα».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.