Την πρότασή του για το Κυπριακό συζήτησε ο ΠτΔ σε συναντήσεις με Ρούτε και Μισέλ

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης συμμετέχει σε γενική συζήτηση με θέμα «Ενωμένοι για την Ευρώπη», στο πλαίσιο της 4ης Συνόδου του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Την πρότασή του για ενεργότερη και ουσιαστικότερη εμπλοκή της ΕΕ στις προσπάθειες άρσης του αδιεξόδου, επανέναρξης των διαπραγματεύσεων και λύσης του Κυπριακού καθώς και τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα συζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης σε χωριστές συναντήσεις που είχε την Τετάρτη με τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μάρκ Ρούτε και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, στο περιθώριο της 4ης Συνόδου Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης που πραγματοποιείται στο Ρέικιαβικ, της Ισλανδίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας η πρόταση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ήταν βασικό αντικείμενο της συζήτησης κατά τη διάρκεια των δύο συναντήσεων.

Αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συζήτησε με τον Ολλανδό Πρωθυπουργό «σε ένα πολύ εποικοδομητικό κλίμα, για την πρόταση του για ενεργότερο ρόλο της ΕΕ στις προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου και αντάλλαξαν απόψεις για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα».

DOC.20230517.4976756.assets gallery 4910 71764
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε διμερή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας κ. Mark Rutte.

Ο Ολλανδός Πρωθυπουργός, προστίθεται, «κατανοεί την προοπτική που δημιουργεί η πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας και συμφώνησε όπως συμβάλει θετικά μέσα από συντονισμένες ενέργειες για την περαιτέρω προώθηση προς υλοποίησή της».

Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας ότι κατά τη συνάντηση του με τον κ. Μισέλ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης «συζήτησε συγκεκριμένες ενέργειες που μπορούν να γίνουν το επόμενο διάστημα σε σχέση με την πρόταση για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ και συμφώνησαν όπως παραμείνουν σε στενή και συνεχή επαφή προς συντονισμό των ενεργειών τους».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy