Την υποψηφιότητά του για την Πάφο εξήγγειλε ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου

Μετά την εκλογή του Πάφου Γεώργιου ως Αρχιεπισκόπου έχει κενωθεί ο μητροπολιτικός θρόνος της Πάφου. Ήδη ακούγεται ότι ενδιαφέρονται για το θρόνο οι Επίσκοποι Καρπασίας Χριστόφορος και Νεαπόλεως Πορφύριος. Ωστόσο, στα ΜΚΔ, εκ Πάφου προερχόμενοι χρήστες δηλώνουν ότι επιθυμούν συντοπίτη τους και προκρίνουν τον Αρχιμανδρίτη, Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής και Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα, Ιωάννη Ιωάννου.

Ο ίδιος ο Αρχιμανδρίτης εξέδωσε χθες ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «μετά από παραινέσεις πολλών φίλων της Πάφου επωνύμων και ανωνύμων», διεκδικεί το θρόνο της Ιεράς Μητρόπολης Πάφου, αναφέροντας πως δεν δύναται να είναι «λιποτάκτης».

Ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου αναφέρει πως «αφού ο λαός με θέλει, με αγαπά και δείχνει την εμπιστοσύνη του σε εμένα δεν μπορώ να αρνηθώ αυτή την πρόκληση και την πρόσκληση και δηλώνω παρών ότι θα είμαι υποψήφιος για τις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη νέου Μητροπολίτη Πάφου». Η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Πάφου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, να γίνει στις 19 Φεβρουαρίου του 2023.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.