Μέχρι τις 11 έχουν διευθετηθεί 6.000 ραντεβού για εμβολιασμό κατά της COVID-19 από ευπαθείς

Εμβολιασμός κατά του COVID-19 Κρατική Έκθεση, Λευκωσία, Κύπρος Πολίτες εμβολιάζονται με το εμβόλιο κατά του COVID-19. // Vaccination against COVID-19 State Fair, Lefkosia, Cyprus Citizens are vaccinated against COVID-19.

Μέχρι τις 11 έχουν διευθετηθεί 6.000 ραντεβού για εμβολιασμό κατά της COVID-19, από τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας .

Σήμερα άνοιξε η Πύλη Εμβολιασμού για τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη και Σοβαρή Παχυσαρκία.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, κατά την περίοδο από τις 29 Μαρτίου, στις 8.00 το πρωί, μέχρι και την 1η Απριλίου, στις 7.00 το βράδυ, θα διατεθούν 19.246 ραντεβού με προτεραιότητα στα άτομα, ανεξαρτήτως ηλικίας, με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου Ι και άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου ΙΙ που λαμβάνουν ινσουλίνη, Σακχαρώδη Διαβήτη και μακροαγγειακές ή/και μικροαγγειακές επιπλοκές (Στεφανιαία Νόσος, Περιφερική αγγειοπάθεια, Χρόνια Νεφρική νόσος, Αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, Νόσος καρωτίδων, Αμφιβληστροειδοπάθεια) και Σοβαρή Παχυσαρκία (άτομα με ΔΜΣ> 40, ή ΔΜΣ >=35 και μεταβολικό σύνδρομο).

Επίσης αναφέρεται ότι, σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής, τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας και την εταιρεία NCR, η Πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς έχει αναβαθμιστεί, ενώ έχει απλοποιηθεί η διαδικασία εισόδου στην Πύλη Εμβολιασμού, ώστε να διευκολύνονται οι πολίτες που επιθυμούν να προγραμματίσουν ραντεβού.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.