Μετά τις αντιδράσεις, το Υπουργικό ενέκρινε χθες 60 συμβάσεις για τα ΔΡΑΣΕ

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


«Εγκληματική» η αγορά υπηρεσιών στην εκπαίδευση

Μετά τις αντιδράσεις σε σχέση με την αγορά υπηρεσιών στο δημόσιο σχολείο και ειδικότερα στις σχολικές μονάδες ΔΡΑΣΕ+, για ενισχυτική διδασκαλία και εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας στα παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία, η κυβέρνηση αποφάσισε χθες κατά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου να εγκρίνει 60 συμβάσεις προς κάλυψη αναγκών για διδασκαλία της Ελληνικής. Ωστόσο το ζήτημα δεν λύνεται στην ολότητά του, με την ΠΟΕΔ να διαμηνύει πως θα παρακολουθεί τις εξελίξεις μέχρι την υλοποίηση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου. «Ο αγώνας της Οργάνωσης θα συνεχιστεί με στόχο την πλήρη κατάργηση του καθεστώτος της αγοράς υπηρεσιών στο δημόσιο σχολείο».

Πιο ξεκάθαρη για ακόμη μια φορά στις θέσεις της η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών, η οποία επισημαίνει πως τα τελευταία χρόνια έχει τοποθετηθεί δεκάδες φορές και δημόσια και στα σώματα της ΠΟΕΔ για τους πολιτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ, για επικράτηση της αγοράς υπηρεσιών ως κύριας μεθόδου εργοδότησης εκπαιδευτικών.

«Με την τελευταία τους απόφαση να εργοδοτήσουν εκατοντάδες εκπαιδευτικούς με αγορά υπηρεσιών στις σχολικές μονάδες ΔΡΑΣΕ+, δυστυχώς η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών δικαιώνεται. Ξεκαθαρίζουμε επίσης ότι κανένας περιορισμός/οδηγία δεν υπάρχει από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης για αξιοποίηση των κονδυλίων των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων με συγκεκριμένο τρόπο πρόσληψης. Η κυβέρνηση μπορούσε και μπορεί να εργοδοτήσει εκπαιδευτικούς με ετήσιες συμβάσεις για τα συγκεκριμένα προγράμματα, αξιοποιώντας τα συγκεκριμένα κονδύλια». Μάλιστα, η Προοδευτική είχε ζητήσει και τη λήψη άμεσων και δυναμικών μέτρων.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.