Μετά τις αυξήσεις σε βενζίνη έρχονται αυξήσεις και στο πετρέλαιο

Όπως καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών, η αύξηση στο πετρέλαιο θα αγγίξει τα 4 σεντΌπως καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών, η αύξηση στο πετρέλαιο θα αγγίξει τα 4 σεντ

Καταπέλτης κατά των αυξήσεων ήταν και η δήλωση του προέδρου του Παγκύπριου Συνδέσμου Καταναλωτών, ο οποίος ανέφερε ότι μετά τη βενζίνη έρχονται μεγαλύτερες αυξήσεις και στο πετρέλαιο.

Όπως ανέφερε στον «Άστρα» ο Μάριος Δρουσιώτης, «οι δηλώσεις της κυβέρνησης ότι η αύξηση θα είναι 2,5 σεντ μόνο στη βενζίνη δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αφού βιοκαύσιμα θα προστεθούν και στο πετρέλαιο κίνησης και μάλιστα σε διπλάσια ποσότητα, με αποτέλεσμα η αύξηση στο πετρέλαιο να αγγίξει τα 4 σεντ».

Μάλιστα, όπως είπε, η Κύπρος είχε τη δυνατότητα να ζητήσει παρέκκλιση από την Ε.Ε. για το θέμα των βιοκαυσίμων αλλά αυτό δεν έγινε από την κυβέρνηση όταν έπρεπε και τώρα την πληρώνουν οι καταναλωτές. Σημείωσε ότι η αύξηση θα επηρεάσει μια σειρά από υπηρεσίες, πρόσθεσε, με πιο αισθητή την αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Από την πλευρά των Οικολόγων, ο βουλευτής Χαράλαμπος Θεοπέμπτου χαρακτήρισε «τεραστίων διαστάσεων την αποτυχία της κυβέρνησης για τη μη επίτευξη του στόχου που έθεσε στην Κύπρο η Ε.Ε. για τη χρήση ΑΠΕ στην παραγωγή ενέργειας». Υπέδειξε πως αν η κυβέρνηση ήθελε να περιορίσει την καθαρότητα του περιβάλλοντος, θα μπορούσε να προωθήσει μια σειρά από μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση και μάλιστα χωρίς κόστος. Η κυβέρνηση, σημείωσε, μετέφερε πάνω στον κόσμο την ανικανότητά της να χειριστεί το θέμα.

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριάνθους έκανε λόγο για σκόπιμη κωλυσιεργία από πλευράς κυβέρνησης, δηλώνοντας πως η περσινή μείωση του φόρου εξανεμίστηκε μέσα στη δίνη των αυξήσεων που ακολούθησε, κι αυτή τη στιγμή με το διάταγμα του υπουργού ο καταναλωτής θα επιβαρυνθεί με νέους φόρους για τα καύσιμα. Εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση δεν θέλει την κίνηση με τη χρήση υγραερίου ή ηλεκτρισμού λόγω εξυπηρέτησης συμφερόντων του κράτους και των εταιρειών.