Στέλνει δύο ελικόπτερα με ομάδες της ΕΜΑΚ στο Λίβανο η Κυπριακή Δημοκρατία

Έτοιμοι να αναχωρήσουν για το Λίβανο έτσι ώστε να συνδράμουν στο έργο της έρευνας και διάσωσης είναι μέλη της Αστυνομίας και ΕΜΑΚ.

Διαβάστε επίσης: Έτοιμη για αναχώρηση για Βηρυτό 5μελής ομάδα της ΕΜΑΚ

Στη γειτονική χώρα σπεύδουν δύο πενταμελή κλιμάκια, ένα του Τμήματος Αστυνομικών Σκύλων και ένα της ΕΜΑΚ τα οποία αποτελούνται από 4 σκύλους και 4 χειριστές μαζί με τον επικεφαλής τους.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι σε επιφυλακή με πολιτική απόφαση και με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας, για να αναχωρήσουν μέλη της για το Λίβανο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Κεττής είπε ότι η ομάδα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι πενταμελής – όλοι μέλη της ΕΜΑΚ- και αποτελείται από έναν επικεφαλής και τέσσερις χειριστές. Μαζί τους ταξιδεύουν τέσσερις εκπαιδευμένοι σκύλοι.

Η ομάδα θα αναχωρήσει με ελικόπτερο για τον Λίβανο.

«Ετοιμάσαμε την ομάδα κατόπιν οδηγιών και του Αρχηγού Αστυνομίας και είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να αναχωρήσουμε, αν χρειαστεί, για το Λίβανο», πρόσθεσε.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι θα σταλούν στον Λίβανο δυο ελικόπτερα με στελέχη της ΕΜΑΚ και της ΜΜΑΔ, καθώς και σκύλους ιχνηλάτησης.

Εξάλλου, στις 1330 ο Υπουργός Εξωτερικών θα λάβει μέρος σε συντονιστική συνάντηση, στο Υπουργείο Εξωτερικών, των αρμόδιων υπηρεσιών της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη διαχείριση της έκτακτης κατάστασης που προέκυψε μετά τα χθεσινά τραγικά γεγονότα στη Βηρυτό.