Αυτές τις πολιτικές θέλουν να συνεχίσουν οι  Αβέρωφ – Χριστοδουλίδης

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Με πολιτικο-ιδεολογικά κριτήρια πήρε την απόφαση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για να προβεί σε αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο των νόμων που ψήφισε η Βουλή για μείωση του ΦΠΑ σε ηλεκτρισμό και καύσιμα.

Με πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ, η Βουλή προχώρησε με πλειοψηφία και ψήφισε τις δύο προτάσεις για μείωση του ΦΠΑ στον ηλεκτρισμό και στα καύσιμα με στόχο να δοθεί ανάσα στις χιλιάδες νοικοκυριά αλλά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που υποφέρουν από τις συνεχείς αυξήσεις στις τιμές από τον πληθωρισμό και την ακρίβεια.

Η επιλογή της αναφοράς των νόμων στο Ανώτατο αντί της υπογραφής τους επιβεβαιώνει και τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της απερχόμενης κυβέρνησης. Επιβεβαιώνει την κοινωνική αναλγησία που επιδεικνύουν οι κυβερνώντες σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι, τα φτωχά και μεσαία στρώματα του λαού μας περνούν δύσκολα. Η αναφορά των νόμων, λέει η κυβέρνηση, έγινε γιατί μειώνονται τα έσοδα του κράτους, αλλά δεν τους ενδιαφέρει που έχουν μειωθεί αισθητά και τα έσοδα των νοικοκυριών λόγω αυξήσεων στις τιμές βασικών αγαθών και πληθωρισμού.

Οι λογαριασμοί ηλεκτρισμού είναι «φουσκωμένοι» και οι καταναλωτές αδυνατούν να τους πληρώσουν. Σύμφωνα με την ΑΗΚ, οι λογαριασμοί γι’ αυτή τη διμηνία είναι αυξημένοι κατά 22,7%. Αν κάποιος είχε κατανάλωση πέραν από 800 κιλοβατόρες, αυτός ο λογαριασμός είναι αυξημένος ακόμη και 25-26% από τον προηγούμενο.

Η κυβέρνηση αρνείται να στηρίξει την ΑΗΚ με μεταρρυθμίσεις και θεσμικές αλλαγές ώστε να μπορέσει να αξιοποιήσει τις ΑΠΕ προς όφελος των καταναλωτών. Δεν θέλει να συγκρουστεί με μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και αρνείται να συζητήσει την πρόταση του ΑΚΕΛ για φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών των εταιρειών ενέργειας.

Αντί λοιπόν μέτρων αναχαίτισης της ακρίβειας και ελάφρυνση των βαρών για την πλειοψηφία του λαού μας, πράττουν ακριβώς το αντίθετο. Στηρίζουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες σε βάρος των εργαζομένων και των μικρών επιχειρήσεων. Αρνούνται να ακολουθήσουν παρεμβατική πολιτική προς όφελος εκείνων που πλήττονται περισσότερο και δεν είναι άλλοι από τις ευάλωτες ομάδες και τους εργαζόμενους. Δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό από την κυβέρνηση που εκφράζει και εκφράζεται από το μεγάλο κεφάλαιο.

Σημείωση: Οι δύο συναγερμικοί υποψήφιοι για την προεδρία του κράτους, κ.κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Χριστούδουλίδης, δηλώνουν συνεχιστές των πολιτικών της διακυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.