Της πουλούσε έρωτα και ρομάντζο και της απέσπασε 25.000

Σύλληψη 55χρονου μετά από 4 χρόνια για διαδικτυακή απάτη σε βάρος 57χρονης γυναίκας στη Λεμεσό

Μπορεί να πέρασαν τέσσερα χρόνια αφότου εξαπάτησε 57χρονη γυναίκα κάτοικος Λεμεσού και πουλώντας της έρωτα κατάφερε να της αποσπάσει 25.000 περίπου ευρώ, όμως δεν κατάφερε να γλιτώσει από την τσιμπίδα των διωκτικών Αρχών, παρά το μεγάλο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε.

Πρόκειται για 55χρονο, ο οποίος ήταν καταζητούμενος όλα αυτά τα χρόνια από το ΤΑΕ Λεμεσού, όπου είχε γίνει η σχετική καταγγελία εναντίον του. Εντοπίσθηκε τελικά πριν από λίγες μέρες στη Μαδρίτη και αφού προχθές παραδόθηκε στην Κυπριακή Αστυνομία, βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Η καταγγελία εναντίον του 55χρονου έγινε τον περασμένο Γενάρη από την 57χρονη, η οποία ανέφερε ότι γνωρίστηκε το 2018 με τον ύποπτο μέσω διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσα από πλατφόρμα γνωριμιών, γνωστή, όπως αναφέρεται από την Αστυνομία, σαν Romance scam.

Ο 55χρονος παρουσιαζόταν σαν Ιταλός…

Ο 55χρονος είχε παρουσιαστεί σαν Ιταλός και μετά από κάποιες συνομιλίες που είχαν, μέσα από τις οποίες η παραπονούμενη πίστεψε ότι είχε δημιουργηθεί μια ρομαντική σχέση μεταξύ τους, εκείνος με διάφορες προφάσεις έπεισε τη γυναίκα να στείλει κατά διαστήματα σε τέσσερις διαφορετικούς λογαριασμούς σε τράπεζες της Ισπανίας το συνολικό ποσό των 24.730 ευρώ.

Όταν αντιλήφθηκε η γυναίκα ότι ο δήθεν Ιταλός την είχε παραπλανήσει με μοναδικό του σκοπό να της αποσπάσει χρήματα, προχώρησε σε καταγγελία και η Αστυνομία ζήτησε τη βοήθεια της Interpol και της Europol για τον εντοπισμό του 55χρονου. Με τη συμβολή των ισπανικών Αρχών, διαπιστώθηκε ότι κάτοχος του ενός από τους τέσσερις λογαριασμούς όπου είχε εμβάσει τα χρήματά της η παραπονούμενη ήταν ο 55χρονος, ο οποίος εντοπίσθηκε πρόσφατα και συνελήφθη για να παραδοθεί σε αστυνομικούς του ΤΑΕ Λεμεσού, οι οποίοι ταξίδεψαν στη Μαδρίτη.

Χθες ο 55χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο εξέδωσε διάταγμα κράτησής του. Εναντίον του εξετάζονται αδικήματα που αφορούν απάτη μέσω διαδικτύου, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες ενέργειες.

Συστάσεις από την Αστυνομία για διαδικτυακές απάτες

Με αφορμή και αυτή την υπόθεση διαδικτυακής απάτης, η Αστυνομία καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό όσον αφορά στα πρόσωπα με τα οποία έρχεται σε επικοινωνία στο διαδίκτυο και ειδικά όταν μιλά με αγνώστους, στους οποίους δεν πρέπει να δείχνει εύκολα εμπιστοσύνη.

Επιπρόσθετα, υποδεικνύεται στο κοινό να μην προβαίνει σε οποιαδήποτε πληρωμή του ζητηθεί, γιατί, όπως επισημαίνεται, ακόμα και με την ελάχιστη καταβολή χρηματικού ποσού, οι θύτες γίνονται πιο φορτικοί και ζητούν ακόμα περισσότερα χρήματα.

Χρήστος Χαραλάμπους

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy