Τις προτάσεις του για την οικονομία παρουσίασε την Τρίτη ο Ν. Χριστοδουλίδης

Τις προτάσεις του για την Οικονομία παρουσίασε την Τρίτη το βράδυ, στην Λευκωσία, ο ανεξάρτητος Υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με τις οποίες όπως είπε στοχεύει στην αντιμετώπιση των υφιστάμενων και επερχόμενων προκλήσεων, ενώ με την υλοποίηση στοχευμένων δράσεων στοχεύει να πετύχει την ισχυροποίηση της οικονομίας της Κύπρου.

Σε ομιλία του, κατά την εκδήλωση παρουσίασης των προγραμματικών του θέσεων για την Οικονομία, στη Λευκωσία, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως «η Κύπρος είναι μικρή ανοικτή οικονομία και ως τέτοια είναι επιρρεπής σε εξωγενείς παράγοντες και επηρεάζεται από τις παγκόσμιες προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες που προκύπτουν».

«Το γεγονός ότι είμαστε Κράτος–Μέλος της ΕΕ μας προσφέρει ευκαιρίες, όπως και προκλήσεις φυσικά, τις οποίες θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και να αξιοποιήσουμε μέσα από μια ολοκληρωμένη, μια ολιστική προσέγγιση» πρόσθεσε.

Οι πολιτικές οι οποίες προτείνει θα πρέπει να είναι από την μια εναρμονισμένες με τις πολιτικές της ΕΕ και από την άλλη προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες συνθήκες της Κύπρου, είπε. Ξεκάθαρος στόχος του είναι μια χώρα η οποία να αποτελεί «ιδανικό τόπο για να εργάζεται, να ζει και να αναπτύσσεται επιχειρηματικά ο καθένας» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Νίκο Χριστοδουλίδη «με σειρά διαρθρωτικών αλλαγών και την εφαρμογή συγκεκριμένων και υλοποιήσιμων προτάσεων στοχεύουμε στη βελτίωση του επιχειρείν και στην προσέλκυση ξένων παραγωγικών επενδύσεων» δημιουργώντας νέες, ποιοτικές θέσεις εργασίας.

Εξάλλου, πρόσθεσε ότι μέσα από τις προτάσεις του και σε συνεργασία µε όλους τους φορείς, αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα τις υφιστάμενες και επερχόμενες προκλήσεις, υλοποιώντας στοχευµένες δράσεις, για να επιτύχουν μια ισχυρή οικονομία για την Κύπρο, η οποία θα είναι και βιώσιμη και καινοτόμα, με τον Άνθρωπο να βρίσκεται πάντοτε στο επίκεντρο.

Είπε, επίσης, ότι εκ των προτεραιοτήτων του είναι η στοχευμένη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων για αντιμετώπιση της ακρίβειας, λόγω και του ότι η ραγδαία αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά δεν έχει συνοδευτεί από αντίστοιχες αναπροσαρμογές στα εισοδήματα των πολιτών.

«Βλέποντας τη μεγάλη εικόνα, θα πρέπει, ακριβώς για να αντιμετωπίσουμε και την εξάρτηση της οικονομίας μας από εξωγενείς παράγοντες, να εργαστούμε προς την κατεύθυνση διεύρυνσης της παραγωγικής βάσης της οικονομίας μας, αλλά και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας μέσα από συνεχείς μεταρρυθμίσεις» είπε.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι μέσα από τον διάλογό με την κοινωνία των πολιτών, με οργανωμένα σύνολα, απλούς πολίτες και φορείς της οικονομικής ζωής του τόπου, διαμορφώσαν με μία ομάδα κατηρτισμένων τεχνοκρατών, ακαδημαϊκών και των συνεργατών του, ένα μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης, βασισμένο στο Όραμα 2035.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης διεμήνυσε, τέλος, ότι με τις προτάσεις του εργάζεται  για μία οικονομία ανθεκτική, καινοτόμα και βιώσιμη, με ποιοτικές θέσεις εργασίας, με βελτίωση του επιχειρείν και προσέλκυση ξένων παραγωγικών επενδύσεων, με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα διευκολύνουν τις παραγωγικές δυνάμεις της Κύπρου και την ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy