Τίτλοι ιδιοκτησίας με υποσημειώσεις σε όσους πρόσφυγες έκαναν μικρο-επεμβάσεις

Το Υπουργείο Εσωτερικών διαβεβαίωσε σήμερα κατά τη συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων, ότι οι τίτλοι ιδιοκτησίας σε τεμάχια Προσφυγικών Οικισμών κι Αυτοστεγάσεις στα οποία έγιναν μικρο-παρεμβάσεις, θα δίδονται πλέον με υποσημείωση.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Νίκος Κέττηρος, το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου, προέτρεψε σήμερα, όσους πρόσφυγες έκαναν μικρο-παρεμβάσεις στα τεμάχια τους και δεν τους παραχωρήθηκαν τίτλοι ιδιοκτησίας, να αποτείνονται από αύριο στα γραφεία Προσφυγικής Μέριμνας και στις Υπηρεσίες Πολεοδομίας και Κτηματολογίου για να ζητήσουν να εκδοθεί ο τίτλος τους με υποσημείωση.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής μίλησε επίσης για καθυστερήσεις στην έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας στους συνοικισμούς και τις αυτοστεγάσεις καθώς πέρσι, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε το αρμόδιο τμήμα εκδόθηκαν μόνο 180 τίτλοι.


Διαπιστώθηκε, είπε, ότι παγκύπρια εκκρεμούν 9000 τίτλοι ιδιοκτησίας και πιστοποιητικά μίσθωσης και δεν μπορεί ανέφερε, να συνεχίσει η διαδικασία έκδοσης των τίτλων με τους σημερινούς ρυθμούς.

Ανέφερε ότι η Βουλή είναι έτοιμη, να περιλάβει στον προϋπολογισμό του 2023 πρόνοια για αύξηση του προσωπικού του αρμόδιου τμήματος του Υπουργείου που είναι επιφορτισμένο με το έργο της έκδοσης τίτλων σε συνοικισμούς.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.